Nem volt esélye az Olajnak a remekül dobó PVSK ellen

A szenzációsan triplázó baranyaiak már a félidőre eldöntötték a vitás kérdéseket, Vojvoda nélkül ma ennyire futotta a szolnokiaknak.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Pécsi VSK-VEOLIA - Szolnoki Olaj KK 108-87 (30-16, 33-22, 23-24, 22-25)

PVSK: Pongó 16/12, Taylor 26/9, Csirics 16/9, Budimir 16/12, Horti 4.
Csere: Bíró L. 9/3, Demeter 11/3, Wright 7, Popgyákunik -, Berkics 3/3, Dragasevic -.

Szolnok: Airington 12/6, Rudner 3, Malesevics 18/9, Milosevics 26/12, Andric 9/3.
Csere: Kovács P. 12/6, Taiwo 2, Rudner -, Csák 2, Frank -, Frikker 6/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A felsőházi tabella ötödik helyezettje, a 15-15-tel álló PVSK a 22 győzelem mellett 8 vereséget begyűjtő Szolnoki Olaj csapatát fogadta. A régóta maródi Strahinja Milosevic mellett ezúttal Vojvoda Dávid, Benke Szilárd és Tóth Ádám hiányzott a piros-feketék soraiból. Andric triplájával indult az összecsapás, honfitársa, az ex-szolnoki Budimir válaszolt egy ziccerrel. Az első percek a mecsekaljaiakról szóltak, Taylor trojkájával 11-5-ös előnyhöz jutott Csirke Ferenc együttese a lassan kezdő címvédővel szemben. A kupadöntőn bokasérülést szenvedő Kovács Péter hossú idő után újra Dragan Alekszics rendelkezésére állhatott, rögtön a helyére is tett egy ziccert. Ennek ellenére lendületben maradtak a pécsiek, Demeter Attila távolijával már kétszer annyi pont állt a nevük mellett, mint a piros-feketéknél (22-11). A kezdőben helyet kapó Rudner mellett Taiwo és Frank is beállt a Tisza-partiakhoz már az első negyedben, bőven adott tehát lehetőséget a fiataloknak a szolnoki szakmai stáb. Budimir is behintett egy hármast, 11 kinti kísérletből 5 utat talált a vendégek gyűrűjébe eddig - jó ütembentámadott, hatékonyan dobott a PVSK. A játékrészt is egy tripla zárta, Taylor volt eredményes ezúttal - állva hagyta ellenfelét a baranyai gárda (30-16).

A második felvonásban is folytatódott a pécsi triplazuhatag, Pongó kétszer, majd Ciric is beköszönt távolról, húsz fölé kúszott a különbség (41-19). Malesevic és Milosevic is beszálltak a "buliba", de ezzel is csak kozmetikázni tudtak a különbségen - egy 10-0-s futással is csak 45-29-ig tudtott zárkózni a bajnok. Budimir mellett Taylor is 3/4-gyel állt kintről újabb találatával, megint túllépte a húszat a differencia (53-31). Demeter és Wright szép összjátékát követően Kovács tempójával zárult a félidő, valósággal szétdobták a mecsekaljaiak a piros-feketéket - mindkét negyedben elérte a 30 pontot a Csirke-legénység (63-38). 

A térfélcserét követően Ciric bevágta a pécsiek tizenharmadik trojkáját is, ehhez mindössze 20 kísérletre volt szüksége az ihletett napot kifogó hazai kosarasoknak. Frikker is pályára lépett a szolnokiaknál, a különbség pedig közben már harminc pontra rúgott. Magabiztos előye tudatában nem erőltette már annyira a játékot a PVSK, teret engedtek az addig csak szenvedő Olajnak, de így sem csökkent számottevően előnyük (82-56). Wright büntetőivel zárult az etap, huszáros hajrára volt szüksége az Alekszics-legénységnek, ha ebből meccset akart csinálni (86-62).

A záró felvonás első perceiben kiegyenlített játék folyt, Milosevic 2+1-ével húsz pontra jött fel az Olaj (92-72). Bíró vágott be egy hármast, Csák válaszolt egy duplával - tartotta vezetését a Pécs. Demeter duplája jelentette a századik hazai pontot, és öt perc még hátra is volt. A hajrát azonban már egyik csapat sem erőltette, a pécsiek pazar dobóformájára nem lehetett ezen az estén válasza a Vojvodát nélkülöző Szolnoknak - Csirke Ferenc tanítványai 17 triplát szórtak végül 29 kísérletből. 

 

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus