Óriási csatában verte a Paksot a Kecskemét

Egymást érték a kulcsfontosságú dobások a végjátékban, Wittmann Krisztiáné lett az utolsó szó.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló 
KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-80 (20-19, 23-26, 14-17, 26-18)

KTE: Green 3, Wittmann 15/6, Djeraszimovics 17/3, Dramicsanyin 13/3, Karahodzsics 13/3.
cserék: Dimics 18/3, Mészáros -, Molnár M. 4

Atomerőmű: Kovács Á. 13/3, Faust 15/6, Henton 11/3, Eilingsfeld 8/3, Jevtovics 16.
cserék: Ruják 12/12, Horváth K. 3/3, Medve 2, Williams. -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Faust és Henton tripláival, illetve Kovács pontjaival, összességében 10-3-mal nyitotta a meccset a pontosabban játszó ASE, határozottabban dolgoztak és jobban lepattanóztak a találkozó elején a vendégek. Néhány perc után azonban rendezte a sorait a Kecskemét, a cserék is új lendületet tudtak hozni, Djeraszimovics is felpörgött (9 pont, 4 lepattanó, 3/3 jó dobás villámgyorsan), úgyhogy előbb 11-12-ig zárkóztak, majd 17-16-nál fordítottak is a hazaiak - az első negyed 20-19-es KTE-előnnyel zárult. A második játékrészben is folytatódott az adok-kapok, a Kecskemét jobban lepattanózott, a Paks jobban dobott kintről, de egy labdánál nagyobb távolságot egyik fél sem tudott kiépíteni, nem bírtak egymással - hol egyik, hol másik vezetett egy-két ponttal, de sem nagyobb futást nem láttunk, sem az akaratát nem tudta ráerőltetni egyik sem a másikra. A KTE magasemberei azért kordában tartották a Paks belső játékosait, Eilingsfeld és Williams sem tudott sokat hozzátenni az első félidőben, jó volt viszont Faust (12 pont, 5/8 mezőnyből) és Kovács (9 pont, 4 gólpassz), míg a túloldalon Djeraszimovics (11 pont, 5 lepattanó, 4/7 mezőnyből) és a padról érkező Dimics (10 pont) volt kiemelhető. Húsz perc játék után végül az 56%-kal dobó ASE járt előrébb két ponttal, a vendégek kezdhették minimális előnnyel a második félidőt.

A fordulás után azonban változott a helyzet, ugyanis Jevtovics beindult és az ő sorozatban dobott hét pontjával, valamint Eilingsfeld büntetőjével egy 8-0-s rohamot intézett a Paks, ezzel indult a harmadik negyed, majd Karahodzsics zsákolására Eilingsfeld egy triplát is elsüllyesztett, Forray Gábornak már 45-58-nál kellett időt kérnie - az addigi ki-ki meccsből néhány perc alatt masszív tolnai előny alakult ki. Közben a vendégek ugyan (a gyakorlatatban öt perc játék után) elvesztették a kipontozódó Williamst, de elsősorban nem emiatt tudta felszívni magát ismét a KTE, hanem Green pörgette fel a ritmust, jobban mozgatta a csapatát, a palánk alatt Dramicsanyin és Karahodzsics is jól érkezett, úgyhogy visszajöttek a meccsbe a hazaiak, 45-60 után egy 12-2-t rohantak, így szorosabb állásról kezdődött az utolsó játékrész. Ez a lendület pedig kitartott a hazaiaknál, Djeraszimovics remek játékával és Wittmann kosarával 67-68-ig zárkóztak öt perccel a meccs vége előtt, sőt, itt Dimics kosarával egyszer már át is fordult a helyzet - itt Kovács két kiharcolt faultja és egy kosara nagyon kellett a Paksnak, hogy kicsit megnyugodjanak a kedélyek. 

Ez nem tartott sokáig, Forray időkérése után Dimics azonnal bebombázott egy triplát, majd a következő labdabirtoklásból Wittmann is betalált kintről, ezt Dimics duplája, majd Wittmann újabb hármasa követte, úgyhogy bár közben az ASE is "dolgozott", a hazaiak parádéja után 80-77-ről indult az utolsó perc. Itt a vendégek két triplát is elrontottak, de mindkétszer visszaszedték a támadópattanót, harmadjára pedig Ruják elsüllyesztette a clutch távolit és kiegyenlített. Volt azonban még idő, Wittmann Krisztián pedig megcsinálta a győztes játékot: Henton elsőra ugyan még blokkolta, de visszakerült hozzá a labda és Faust faultjával együtt feltette a duplát 80-80-nál - jó tíz másodperc volt még egy paksi dobásra, de Kovács triplája kimaradt, úgyhogy hatalmas csatában aratott rendkívül fontos győzelmet a Kecskemét. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus