Óriási hajrával egyenlített a Falco

3 negyed után 10 ponttal vezetett az Olajbányász, de a Falco óriásit hajrázott, így jöhet az 5. meccs Szolnokon.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olajbányász 76-70 (16-19, 22-22, 14-21, 24-8)

Jöhet az 5. meccs. Legutóbb hosszabbítás után tudott nyerni 81-77-re az Olajbányász, úgyhogy a Falco az életben maradásért lépett pályára, míg a vendégek a bajnoki cím begyűjtéséért. A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, ők szerezték az első pontokat (5-0), miközben védekezésben is odatették magukat, és már a legelején sikerült elérniük, hogy lejárjon ellenfelüknél a támadóidő. Az Olajbányász bő 3 perc után talált be először, amikor Subotic süllyesztett el egy triplát egy jól kijátszott duplázás után. A Szolnok is keményen védekezett, több eladott labdát is kikényszerítettek, de ők is sokat hibáztak, így összességében kiegyenlített játékot hozott az első negyed. A szombathelyieknél a kispadról beszálló Perl ezúttal is bekezdett, bő 5 perc alatt 9 pontot szerzett, miközben a csapattársai összesen 7-ig jutottak az első 10 perc során, így az Olaj ülhetett le előnnyel a negyed végén. A folytatásban annyiban változott a játék képe, hogy Perl mellé Bruinsma is fel tudott lépni, miközben többet hibázott az Olaj is, így fordítani tudtak a hazaiak (24-21). Ezt követően inkább a vendégek jártak előrébb, köszönhetően annak, hogy jobban sáfárkodtak a tripláikkal, és azt követően sem lassítottak, hogy Warnernek le kellett ülnie a 3. személyi hibája után - a túloldalon Benke is hasonló sorsra jutott, így nélkülük teltek el az első félidő utolsó percei.

A nagyszünet után Váradi egyetlen kosarával, illetve Perl büntetőivel fordított a Falco, erre viszont gyorsan érkezett a válasz, a következő percek a Szolnoknak sikerültek jobban (44-49). A hazaiak leginkább a büntetőzésükben bízhattak ekkor, de Gibson kosaraival meg tudott lépni az Olaj, ahogyan az is problémát okozott a Falco számára, hogy több mint 7 percen keresztül nem tudtak betalálni mezőnyből. A Szolnok eközben 9 pontos előnyt épített ki, mire Perl megszakította a hazaiak rossz szériáját. Keller büntetőivel még közelebb tudtak zárkózni, de a harmadik negyedet Badzim és Subotic kosarai zárták le (52-62). A negyedik negyed elején Perl hozott össze egy 2+1-et, majd a következő támadásukból Barac dobott kosarat a gyűrű alól, gyorsan a felére csökkent a szolnokiak előnye, jött is az időkérés. Cakarun 2+1-es játékával némi levegőhöz jutottak a vendégek, de Barac és Bruinsma kosaraival tovább tudta folytatni a zárkózást a Falco (63-65), ráadásul az Olajnál egyre többen gyűjtötték be a 4. személyi hibájukat. Az újabb időkérés sem segített, Keller és Barac is betalált, így fordítani tudtak a hazaiak, köszönhetően a 15-3-as futásuknak, és szűk 5 perccel a vége előtt Gasper Potocnik kikérte az utolsó idejét is. Badzim triplája törte meg az Olaj rossz szériáját, Perl válasza után (69-68) pedig mindkét csapat elkezdett hibázni, több támadáson keresztül nem született újabb pont, majd Perl kétszer ismét megvillant, amivel döntő előnybe került a Falco. Innentől kezdve higgadtan büntetőztek, így összejött az egyenlítés és kiharcolták az 5. meccset.

Perl tarthatatlan volt. A hazaiaknál sokáig egyedül a 9/12 dobást elsüllyesztő, illetve 10/11 büntetőt helyére küldő Perl (28 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) tudott veszélyeztetni, de idővel Bruinsma (15 pont, 8 lepattanó) és Keller (14 pont, 9 lepattanó) is fel tudott mellé lépni, míg a negyedik negyedben Barac (10 pont) villant meg többször is. A vendégeknél senki sem nyújtott igazán kiemelkedő teljesítményt, öten zártak 9 és 13 pont között, de hiányzott egy valódi húzóember, aki huzamosabb ideig pakolt volna fel pontokat a táblára. A Falco triplái egyáltalán nem estek, mindössze 2/20 kinti dobásuk ért célba, de ezt 22/27 büntetővel tudták kompenzálni, és a lepattanózást is behúzták 39-28-ra, így végül óriási hajrában nyerni tudtak.

A Falco legjobb dobói: Perl 28, Bruinsma 15/3, Keller 14

Az Olajbányász legjobb dobói: Badzim 13/9, Warner 13/3, Cakarun 13

A párharc állása: 2-2.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus