Óriási izgalmak után a Szeged maradt bent az élvonalban

A negyedik negyedben kapott erőre a Tisza-parti gárda, és körömrágós végjátékban harcolta ki élvonalbeli tagságának meghosszabbítását - a TF búcsúzik az A csoporttól.

Magyar férfi NBI/A, playout, második mérkőzés
Serco-TF-BP - Naturtex-SZTE-Szedeák   77-78 (18-13, 24-18, 17-21, 18-26)

TF: Krnjajski -, Szobi 3/3, Clark 26/9, McLane 13/3, Bergstedt 22/3.
Csere: Rikalo 13/12, Buzás -, Beák -, Filipovic -.

Szedeák: Boltic 10, Wirth 9/9, Ponjavic 17/3, Juhos 18/6, Sulovic 14.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Krapic 8/6.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Egyszerű volt a képlet a TF számára a playout második mérkőzésén: "Win or go Home", vagyis egy esetleges verséggel búcsúzik az élvonaltól a fővárosi gárda. Ennek ellenére a vendég szegediek kezdték jobban a találkozót, három és fél perc játékot követően 8-3-ra vezettek. McLane és Bergstedt kosaraival zárkózott Ales Pipan legénysége, mindkét csapat idegesen, sok hibával játszott. Clark triplájával már a házigazdánál volt az előny, McLane és Bergstedt pedig tovább is növelte azt - komoly hullámvölgybe kerültek a Tisza-partiak, percek óta nem találtak a gyűrűbe (16-11). A vezetést meg is őrizték a budapestiek a negyed végéig, 18-13 arányban nyerték a játékrészt.

Rikalo is bekapcsolódott a pontgyártásba, továbbra sem lendült igazán játékba a Szedeák. Clark is behintett egy trojkát, majd Rikalo egy újabbat, a vendégek viszont jobbára csak büntetőkből szerezték pontjaikat. Tízre hízott a hazai fór, elérkeztünk a félidő hajrájához (36-26). Clark tört be, látványos ziccerrel befejezve az akciót, a másdik oldalon Ponjavic tett vissza egy homályt követő támadólepattanó. Nem volt magas a színvonal, inkább a küzdelem dominált - 42-31-es TF-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. 

Szabaddobásokkal indult a harmadik felvonás, Juhos triplájával jött vissza a meccsbe a Szeged (45-39). Újabb büntetőpárbaj körvonalazódott, de szerencsére mezőnykosár is akadt - Bergstedt és Sulovic talált be, négy egység maradt a korábbi 11 pontos budapesti előnyből (48-44). Bergstedt szerencsés hárompontost dobott, úgy tűnt, új erőre kap a TF - McLane közelijével ismét kilenccel tartott előrébb a Pipan-legénység, időt is kért Mandic mester (55-46). Juhos dobott két duplát, azonban újfent Bergstedt mellé állt a hazai gyűrű, második "pattogós" kosarával 59-52-es hazai vezetéssel zárult az etap. 

McLane saroktripláját Clark látványos ziccere követte, lendületesen rajtolt a fővárosi gárda - láthatóan nem akarták, hogy  ez legyen az utolsó A csoportos negyedük (64-54). Krapic hintett egy távolit, majd percekre beállt az eredmény, érződött, hogy nagy a tét. Krapic dobott még egy hármast, zárkózott a Szedeák - Boltic és Ponjavic is villant, pillanatok alatt olvadt kettő egységre a nemrég még tízes hazai vezetés (66-64). Ales Pipan rendelte magához fiait, de a mégis Wirth volt az, aki betalált - hosszú idő után visszavették a vezetést a Tisza-partiak, alig négy perc volt már csak hátra. Wirth újabb trojkájára Rikalo felelt, izgalmas végjátéknak néztünk elébe (69-70). Kitartott a szegedi lendület, Boltic duplákkal, Juhos triplával tolta meg a vendégek szekerét - 1:10-zel a vége előtt 77-71-re lépett el a Mandic-alakulat. Clark keze nem remegett meg kintről, Ponjavic viszont hibázott. Clark büntetőzhetett a túloldalon, de csak az egyiket dobta be, Boltic szintúgy (75-78). Alig tíz másodperc maradt, Clark vitte fel a labdát, és tripladobás közben szabálytalankodtak vele szemben. Az elsőt mindjárt elrontotta, a másodikat és a harmadikat azonban bedobta - egy pont maradt a szegedi előny, és a vendégek jöhettek. Wirth büntetőzhetett, de mindkettőt elhibázta - 1 másodperce maradt a TF-nek, Ales Pipan az utolsó szalmaszálba kapaszkodott. Rikalo azonban kihagyta a saroktriplát, a síp néma maradt, a Szedeák maradt tehát az élvonalban - nagy csatában, izgalmas meccsen múlták felül a vendégek a budapestieket, akik egy év A csoport után a másodosztályban folytathatják. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus