Óriási izgalmak után bennmaradt a Sopron, kiesett a MAFC

Hosszabbítás után dőlt el a play-out, így a bennmaradás és a kiesés kérdése, Parker triplájával bent maradt a Sopron, a fővárosiak búcsúznak.

Magyar férfi NBI/A, playout, második mérkőzés 
MAFC - Sopron KC 92-95 (23-18, 19-16, 16-22, 23-25, 11-14) - hosszabbítás után

MAFC: Hot 21/9, Fodor 14/12, McCray 32/6, Dukics 14/12, Cvetkovics 5/3. 
cserék: Lakits 4, Peringer 2, Misek -, Lakosa -.

Sopron: Parker 21/9, El-Amin 13, Mészáros 10, Henderson 22, Watkins 23. 
cserék: Tóth G. -, Takács -, Duvnjak 6.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Hiába lehetett sejteni, hogy a MAFC megpróbál komolyabb változtatásokat kieszközölni az első, meglepően simán elvesztett derbi után, végül ugyanazzal a kezdő ötössel futottak ki a fővárosiak a parkettre, mint legutóbb. Ezzel együtt viszonylag hamar alacsonyabb szerkezetre váltottak Hoték és ezzel meg is tudták némiképp fogni a soproniakat, öt egységnyi fórral zárták az első 10 percet, ráadásul nagyon szépen járt a labda és önbizalomtól duzzadva vezette támadásait a budapesti gárda.

Garai mester a kezdetekhez képest óriási tempóban kevergette kártyáit, a 212 centis Peringer is rég látott minőségi perceket kapott a palánk alatt, így még magasított is a MAFC, az első derbin nagyon szépen megfogott McCray (32 pont, 14 lepattanó, 8 kiharcolt fault) ezúttal tarthatatlan volt és Amin Hot (21 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 7 kiharcolt fault) is legjobb formáját hozta, így a félidőre nyolc egységnyi vezetéssel mehettek pihenni Lakosáék.

A fordulás után viszont tudott reagálni az SKC, olyannyira, hogy hirtelen teljesen megváltozott az egész játék képe és összeállt a vendégek védekezése. A játékot sérülése dacára is vállaló Fodor Márton viszont összeszedte utolsó erőtartalékait és riadót fújt, de az etap végére az ex-MAFC-játékos, Duvnjak duplája azt jelentette, hogy összesen két egységnyi maradt meg a hazaiak előnyéből.

A negyedik negyedben sok visszaesést láttunk már idén a fővárosiaktól és bizony ezúttal is jött egy komolyabb hullámvölgy, ami után 65-70-nél Henderson duplájával már öttel ment a Sabáli-legénység. Ekkor viszont tudott újítani a MAFC és egy 6-0-s futással újra hazai vezetést mutatott a tábla.

Innentől már nem engedték el egymás kezét a felek, Parker triplájával 73-73-nál volt egál, aztán Henderson feltette a kérdést, amire McCray válaszolt, s mivel az utolsó szűk egy percben már nem született pont, jöhetett a hosszabbítás!

A ráadásban mintha a negyedik negyedet játszották volna újra a csapatok, hiszen a vendéglátók újfent megtorpantak, de amikor már elveszettnek tűnt volna a MAFC, akkor megrázták magukat a budapestiek és a parádézó McCray kosarával 91-89-nél még ők vezettek. Aztán El-Amin csak egy büntetőt dobott be, elrontotta támadását viszont a hazai gárda és Henderson átvette a vezetést a Sopronnak 23 másodperccel a lefújás előtt. A rutinos Fodor büntetőket harcolt ki a másik oldalon, de csak az egyiket értékesítette, az ellentámadásban pedig Parker emelte rá a triplát és két szekundummal a vége előtt beverte a győztes kosarat.

Az időkérés után Fodor még elengedte távolról, de lejött, ezzel pedig az előző kiírás után idén is a MAFC végzett az utolsó helyen, míg a Sopron megmenekült és biztosan az élvonalban folytathatja.

Papíron tehát kiesett az egyetlen NB I/A-s budapesti csapat, ám az utóbbi évek történéseit alapul véve még korai lenne kijelenteni, hogy ez biztosan másodosztályú szereplést jelent majd a patinás klubnak a jövő szezonban - pláne mivel az NB I/B-s bajnoki rájátszás még javában zajlik.

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus