Őrült végjáték után született meg a TF első élvonalbeli győzelme!

Green kezében maradt a győztes dobás, a budapestieknél hiába szerzett csak 4 játékos pontot, így is meglett a történelmi siker. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Serco-TF-Budapest - Naturtex-SZTE-Szedeák 60-57(14-11, 13-8, 19-16, 14-22)

TF: Krnjajski -, Clark 23/3, Buzás -, McLane 14, Bergstedt 19.
Csere: Beák -, Szobi 4, Kozma -, Filipovic -.

Szedeák: Boltics 13, Ponjavic 15/6, Green 12/6, Juhos 4, Sulovics 6.
Csere: Kerpel-Fronius -, Vágvölgyi 7, Révész -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 0-10-zel álló TF a 2-8-as mérleggel bíró Szedeákot fogadta a férfi NB I/A tizenegyedik fordulójában - a sereghajtó csapott össze az utolsó előttivel. Bergstedt kosarával indult a derbi, Green egyenlített. Lassan lendültek játékba a csapatok, a negyed felénél 8-6-os hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Szobi kosarával három ponttal "lépett meg" a TF, az eddig legnagyobb különbséget regisztrálhattuk az egyébként lassan csordogáló találkozón (12-9). Ez a különbség maradt is az első negyed végéig, 14-11-re nyerte a játékrészt a budapesti csapat.

A folytatásban egészen 19-14-ig nőtt a fővárosiak előnye, de Juhos és Boltic révén gyors 5-0-s futást mutattak be a Tisza-partiak - nem is maradt el Merim Mehmedovic időkérése (19-18). Ismét egy kosárszegény szakasz következett, már csaknem hat perc eltelt már a negyedből, de eddig összesen 12 pont esett - 17 triplával kísérleteztek a csapatok, de csak három ment a helyére. McLane és Clark vették hátukra az újoncot, a páros 8 egységet rámolt be a félidő utolsó perceiben, ami egy ilyen kosárszegény találkozón szinte duplán számított - ezzel a 8-0-s rohammal már-már magabiztosnak mondható előnnyel mehetett nagyszünetre a TF (27-19). 

Clark egy zsákolással indította a harmadik felvonást, nem hagyta azonban annyiban a dolgot a Szeged - főként Green kosaraira alapozva egészen 29-25-ig zárkóztak a vendégek. 33-29 után Bergstedt lépett fel McLane mellé, mint fő pontfelelős, egy 11-2-es sorozattal valósággal állva hagyták a Szedákot a fővárosiak - Boltic büntetői zárták a harmadik 10 percet, de így is 10 pont fölé nőtt a differencia. A TF gyakorlatilag három ember pontjaiból élt, Clark 17, Bergstedt 13, McLane pedig 12 egységet szerzett a 46-ból - a maradék négyet Szobi tette hozzá. Ám egyelőre ez bőven elegendőnek bizonyult a csongráidak ellen, mivel ott nem akadt egyetlen kétszámjegyű dobó sem - Green vitte a prímet 9 ponttal, de ő is csak 1/7-tel triplázott (46-35). 

A negyedik negyed is Green és Ponjavic kihagyott trojkáival indult, csapatszinten 2/21-gyel tüzeltek a vonalon túlról a szegediek. Bergstedt és Boltic találgattak be, tízen belülre jött a Szedeák - a TF-nél továbbra sem akadt más pontszerző, csak a légiósok (50-44). Ponjavic szerzett két duplát, de Clark csak egy büntetőt értékesített - öt perc volt hátra, mikor is egy triplányira zárkóztak a vendégek (51-48). Juhos talált be, majd sapkázta le Beákot - két és fél perccel a rendes játékidő vége előtt egyetlen pontra olvadt a budapestiek előnye (52-51). Bergstedt mindkét szabaddobását a helyére küldte, a Szeged pedig bár időt kért, el is adta a labdát. Clark is büntetőzhetett, ő sem hibázott, 40 másodperc volt hátra (56-51). A hajrára magát rendesen összekapó Ponjavic szórt be egy kintit, Juhos pedig Clarknak ütött oda (58-54). Drámai pillanatok következtek: Green talált be kintről, a TF kapitánya, Beák Gábor pedig szabálytalankodott a légióssal szemben - négypontos akcióval tarthatta életben győzelmi reményeit a vendégcsapat. Az addig 10% körül triplázó szegediek két távolit is behintettek az utolsó percben, nem kis fordulat volt ez a mérkőzés képét tekintve. Green azonban kihagyta az egyenlítésért a büntetőt, majd visszaszedett támadólepattanóját követően egy hárompontost is - 12 másodperccel a vége előtt jöhetett a hazai csapat. McLane-t faultolták, aki értékesítette is a büntetőket - zsinórban 10 vereség után először nyert élvonalbeli kosármeccset a TF!  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus