Paksi bravúr az Alba otthonában

Az ASE négy légióssal is nagyon meglepte az első félidőben a fehérváriakat, s végül be is húzta a győzelmet idegenben.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló 
Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

Alba: Cartwright 14/3, Boykins 4, Bullock 8/3, Freeman 16/3, Heath 10/6. 
Csere: Filipovity 9/6, Keller I. 9/3, Tóth P. 4/3.

ASE: Kovács Ák. 12/6, Evans 2, Faust 19/6, Eilingsfeld 4, Trajkovszki 9/3. 
Csere: Jevtovics 28, Ruják A. 6/3, Medve 5/3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A fehérváriak túlórában kaptak ki idegenben a Fiba Europe Cup második csoportkörében, így várható volt, hogy a kettős terhelés miatt Lóránt Péter távollétében nagyon nehéz dolga lesz az egyelőre még négy légióssal felálló Pakssal Braniszlav Dzunics legénységének.

A meccs elég erőtlen támadásokkal indult mindkét oldalon, Bullocké volt az első dupla, az ASE viszont csak a játékrész közepén szerezte meg első mezőnykosarát - az ex-fehérvári Kovács Ákos talált be kintről (5-4). A vendégeknél Jevtovics beállása hozta meg az áttörést - a végül 14/14-es mezőnymutatóval (!!!) 28 pontig és 8 lepattanóig jutó magasember kosaraival lógott meg 9-14-re a tolnai egylet. Ezt követően Boykins és Filipovity hozták közelebb a hazaiakat, de a negyed végén megint koncentráltabb volt az Atomerőmű SE - Medve duplájával 15-20-ra vezettek a vendégek.

A folytatásban 18-28-nál már kétszámjegyű előnye volt a Paksnak, Jevtovics továbbra is tarthatatlan volt, a 12 pontos, 10 gólpasszos dupla duplát hozó Kovács Ákos pedig az x-faktort jelentette korábbi társai ellen, sokkal jobb ritmusban támadott a balkezes hátvéd kreativitására építő ASE, mint a totálisan fásultnak tűnő fehérváriak. Bullock hármasa és Keller Iván találata adott némi stabilitást a hazaiaknak, de a nagyszünetre kialakult 30-42-es állás az Alba szemszögéből tűnt hízelgőbb eredménynek - a lepattanó párharcot 43-36-ra elbukó Dzunics-tanítványok nem tudtak támadásban lendületet fogni.

A fordulás után még rá tudott tenni egy lapáttal a Paks, a sok hibával játszó Trajkovszki (9 pont, 10 lepattanó) is közel jutott a dupla duplához, s 36-51-nél már 15-ös fórja is volt az ASE-nak - eldőlni látszott a derbi. Ennek az etapnak a végén 41-59 után némiképp közelebb jött a Fehérvár, de Filipovity büntetőt hibázott, így csak 15-re tudott visszakapaszkodni a hazai gárda a záró játékrész előtt.

A negyedik negyedben sem jött az áttörés a hazaiaknál, hiába engedett ki védekezésben nagyon az addig keményen játszó Atomerőmű SE, Trajkovszki és Jevtovics Eilingsfeld kipontozódása után is termelték bentről a pontokat, Bullock és Cartwright megoldásai már csak a tisztesnek mondható vereséghez volt elég hazai oldalon. Ezzel a sikerrel a gyengén rajtoló ASE meg is előzte a táblázaton Tóth Péteréket, egyre nagyobb a tülekedés a középmezőnyben is tehát, ahol a tét a magyar kupa nyolcas mezőnyébe jutás.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus