Parádés PVSK-siker az Alba otthonában

Több hiányzója is volt a Pécsnek, de a kezdőcsapat szenzációsan működött - Budimirék idegenben vertek 17 pontot a Fehérvárra.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 1. forduló 
Alba Fehérvár - PVSK-VEOLIA 71-88 (20-19, 15-18, 25-21, 11-28)

Alba: Cartwright 3, Freeman 15/6, Filipovity 2, Lóránt 19/3, Heath 12/3.
cserék: Tóth P. 2, Boykins 15/9, Bullock 3/3, Varga -, Takács -.

PVSK: Pongó 9/3, Taylor 18/3, Csirics 24/9, Budimir 25/18, Horti 8.
cserék: Bíró -, Antóni 2, Olasz -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Finoman szólva is idény eleji dobóformával kezdtek a csapatok, egy Lóránt-duplával nyitott ugyan a Keller Ivánt nélkülöző Alba, de már majdnem három perc eltelt a meccsből, mire megváltozott a 2-0-s állás - Kameron Taylor szerezte az Igos Kesar, Simon Kristóf és Demeter Attila nélkül felálló PVSK első kosarát. A nyitó játékrész második feléig kellett arra várni, hogy belemelegedjenek a felek, az Alba gyorsított a játékán, mindkét oldalon beesett néhány tripla és ebből a hazaiak jöttek ki jobban - megléptek hat ponttal, de a negyed Csirics sorozatban dobott öt egységével és "csak" 20-19-es fehérvári vezetéssel zárult. A második játékrészben mindkét edző igyekezett igazítani csapata játékán, de ismét abba a mederbe tért vissza a meccs, mint az első percekben: sok hiba, sok pontatlanság támadásban, kemény, agresszív védekezés hátul. Öt perccel a nagyszünet előtt Jordan Heath okozott némi riadalmat, amikor a labda után vetődve nekiesett a pécsi kispad mögötti plexinek, összetörte, ennek következtében pedig megsérült az alkarja, de egy ragasztás után gyorsan vissza is térhetett a parkettre. 30-24 után aztán megrázta magát a PVSK, feljebb tekerte a védekezését a Csirke-legénység, a gyors támadásokból pedig futott egy 9-0-t, ezzel átvette a vezetést, amit meg is tudott tartani a nagyszünetig - 35-37 állt az eredményjelzőn húsz percet követően és érdemes volt kiemelni a 13 fehérvári eladott labdát.

A második félidőt rögtön 5-0-lal kezdte a Pécs és meglépett ellenfele elől, a Fehérvár innentől futott az eredmény után - már elkerültük a harmadik negyed derekát, amikor egy 7-0-s rohammal utol is érte Budimiréket a Dzunics-legénység, de a Taylor-Csirics-Budimir trió vezetésével mindig meg tudták magukat rázni a vendégek. A záró etap végül 60-60-ról indult úgy, hogy Pongó már négy faultnál járt, ami Simon nélkül rejtett magában veszélyt a PVSK számára, előbb Bíró Levente, majd Taylor irányított, de ez végül nem jelentett gondot számukra - Budimir bevert két hármast, mire Pongó visszajött, öttel mentek a vendégek. Bő hat perccel a vége előtt aztán esély nyílt egy újabb fordulatra, 61-69-nél Taylor beütötte ötödik faultját és kipontozódott, de ideje sem volt megijedni csapatának, Budimir bevágott még egy triplát, így tíz pont fölé nőtt a baranyai fór. Ez pedig döntőnek bizonyult: Budimir hamarosan elsüllyesztette a hatodik hármasát is, az Alba pedig képtelen volt válaszolni: a rutinosabb, higgadtabb, okosabb, pontosabb Pécs lemenedzselte a végjátékot és nagyon komoly skalpot gyűjtött a bajnokság első fordulójában. Taylor remeklése mellett szinte a teljes baranyai kezdő rendkívül hasznosan játszott, a Csirics-Budimir páros 45 pont felett termelt, védekezésben pedig remekül semlegesítették a Fehérvár legveszélyesebb fegyvereit - Dzunics Braniszlav csapatának játéka még eléggé akadozott az első fordulóban.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus