Pontgazdag meccsen verte a DEAC a Sopront

Több hullámvölgyből is kilábaltak a vendégek, vezettek is a negyedik negyedben, de a végjátékot jobban bírták a Borisov vezette hajdúságiak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 24. forduló 
DEAC - Sopron KC 104-97 (31-18, 20-28, 21-22, 32-29)

DEAC: Dugat 11, Manigat 21/9, Boriszov 31/15, Ivosev 16, Amigo 14.
Csere: Bognár 4, Kósa -, Omenaka 3, Velkey 4/3.

Sopron: Lemar 24/6, Warner 33/6, Takács 6/6, Dénes 5, Gordon 12.
Csere: Wiggins 2, Supola 12, Fuller 2, Werner 1, Molnár M. -. 

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 12-11-es mérlegével ötödik helyen álló DEAC vendége a 10 győzelem mellett 13 vereséget számláló, a tabella 12. helyét elfoglaló Sopron KC volt a férfi A csoport 24. fordulójának nyitómérkőzésén. A felek első összecsapásán sima, 102-85-ös soproni siker született, hazai környezetben azonban eddig sokkal meggyőzőbb játékot nyújt a hajdúsági alakulat, mint idegenben - 10-2-vel állnak otthon, míg mindössze 2-9-cel vendégként. 

Amigo és Warner büntetőivel indult a talákozó, majd Ivosev és Dénes is bekapcsolódott a pontgyártásba. Nagy tempót diktáltak a csapatok, az első percek "ismerkedéssel", valamint szellősebb védekezéssel teltek. Borisov is megérkezett a mérkőzésbe, rövid idő alatt beszórt 6 pontot, nem is maradt el Sabáli Balázs időkérése (11-9). A pauzát követően érezhetően visszavettek a sebességből a felek, egyedül Borisov maradt nagyon aktív, vezetett is a Berényi-legénység (18-12). Velkey és Manigat is bevágtak egy-egy triplát, amivel tízre hízott a hazai előny. Két duplával zárkózott a Sopron, de Borisov is betalált távolról, rendesen megszórták a vendégeket a debreceniek - Manigat ziccere zárta a negyedet (31-18). 

A folytatásban Lemar kosaraival bejött 10 alá a kék-fehér mezes Sabáli-legénység, igyekeztek visszatalálni a mérkőzés kezdetét jellemző magas tempóhoz a vendégek (37-28). Warner is játékba lendült, 6 gyors pontjával ötre zárkóztak a Hűség városának kosarasai - ezúttal Berényi Sándor rendelte magához fiait (37-32). Ivosev látványos "reverse" ziccerrel vétette észre magát, Borisovval ketten 22 pontot vállaltak a DEAC 39-éből - a másik oldalon Warner kereken a 32-es össztermés felét szórta. Felváltva találgattak be a felek ebben az időszakban, őrizte fogyatkozó előnyét a Debrecen (43-48). Egy újabb hazai időkérés fogta meg a zárkózó SKC-t, ötpontos fórját csakhamar meg is duplázta a vendéglátó - Borisov már 18 egységnél tartott (49-38). Nem hagyták azonban annyiban a vendégek, a félidő utolsó két percét egy 8-2-es futással zárták, aminek következtében újfent nyílttá tették az összecsapást - nem dőlt el semmi 20 perc játékot követően (51-46).  

A fordulás után ott folytatták a soproniak, ahol abbahagyták - ezúttal Wiggins volt eredményes. Lemar trojkáája már azt jelentette, hogy egyetlen pont maradt a hajdúsági előnyből, kezdődhetett minden elölről (54-53). Manigat, Borisov és Amigo is beköszöntek, nem engedte a DEAC a vezetést - Sabális mester jobbnak látta rendezni sorait. Ennek ellenére a DEAC maradt aktívabb, megint tíz fölé szökött a különbség - a meccs képe alapján egy-egy soproni zárkózást mindig hullámvölgy követett (69-59). Most sem volt ez másképp, a következő 6 pontot az SKC dobta, Manigat büntetői kellettek a sorozat megtöréséhez. Sokat "jártak" a vonalra ebben az időszakban a csapatok, töredezetté vált a játék - szűk hazai vezetéssel zárult a harmadik felvonás (72-68).  

A zárónegyed komoly kosárcsatát hozott, találatra találat volt a válasz. Lemar 24, Warner pedig 21 pontnál tartott, de a másik oldalon Borisovot nem tudták tartani, 29 egységet szorgoskodott már össze a montenegrói, közte egy fontos triplát (85-79). A találkozóra jellemző módon hat ponttal válaszolt a Sopron, kiegyenlítve az állást öt perccel a rendes játékidő vége előtt - jó irámú, fordulatos derbi volt, amelyet beárnyékolt Fuller és Dénes Gábor sérülése (85-85). A remeklő Warner szórt triplát, előnyhöz juttatva a vendégeket, de nem örülhettek sokáig a soproniak, Amigo és Ivosev révén újra a DEAC tartott előrébb. 10 pontot szerzett zsinórban a hajdúsági alakulat, Takács hűtötte a kedélyeket egy távoli bombával - 95-91-gyel fordultunk az utolsó percre. Werner kettőből egy büntetőt értékesített, Dugat ugyanígy tett, de Amigo visszaszedte a fontos támadópattanót, és ő is kipróbálhatta magát a vonalon - nem is hibázott. Alig fél perce maradt a Sopronnak, Warner gyorsan be is vágott egy hármast, megfelezve a hat pontos hátrányt (98-95). Fordítani azonban már nem sikerült a vendégeknek, akik bár többször is felálltak, vezettek is, de nem sikerült lezárniuk a találkozót - a remeklő Borisov vezérletével továbbra is kitűnő hazai környezetben a DEAC.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus