Remek második félidejével győzött a KTE a DEAC ellen

Borisov nagyot játszott, de a hajrára elfáradt, megérdemelt kecskeméti siker született.

Magyar Férfi NB I/A. Csoport, Alapszakasz, 2. forduló

KTE-Duna Aszfalt - DEAC 95-81 (26-26, 22-27, 25-14, 22-14) 

KTE: Wittmann 11/3, Green 17/6, Derasimovic 21/3, Dramicanin 23/12, Karahodzic 14/3.
Csere: Mészáros -, Molnár M. 7, Dimic  2.

DEAC: Dugat 11/3, Manigat 13/6 Borisov 29/3, Bognár 6, Amigo 6. 
Csere: Velkey 5/3, Ramstedt -, Omenaka 2, Polyák 9.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

A férfi NB I/A alapszakaszának második fordulójában keleti derbire került sor, a házigazda KTE kikapott a ZTE otthonában, a DEAC viszont szoros csatában verte a Körmendet a bajnokság nyitányán. A játékvezetők között egy hölgy, Csabai-Kaskötő Brigitta is helyet kapott.

Amigo középtávolija nyitotta a mérkőzést, majd Bognár is betalált, Karahodzic azonban – tőle szokatlan módon – dudaszós triplával köszönt be a debrecenieknek. Nem igazán működött a hazaiak védekezése az első percekben, szinte minden támadásából betalált a DEAC, ha nem, akkor pedig csak szabálytalanság árán tudták fékezni a hajdúságiakat. Négy perc után 6-12 állt az eredményjelzőn, ekkor némileg magára talált a KTE, kivédtek pár támadást, kettő pontra fel is zárkóztak. Egyelőre ismerkedtek egymással a csapatok, mindkét edző sűrű cserékkel próbálta frissíteni az övéit. Dramicanin vette hátára az övéit, három támadásból hét pontot szórt, de a debreceniek is rendre betaláltak, 20-22-ről indult az utolsó két perc. Az egy ide – egy oda megmaradt a játékrész végéig, 26-26-tal vonulhattak szusszanni a csapatok. 

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, egyik csapat sem kőkemény védekezésével hívta fel magára a figyelmet. Főként Borisovval nem tudtak mit kezdeni Wittmannék, a montenegrói 17. pontjával 33-30-ra lépett el a debreceni gárda – ki is kérte első idejét Forray Gábor. Green triplájával zárkóztak a hazaiak, ám Borisovot az időkérés sem lassította, két újabb tempót süllyesztett el a Falco-tól érkezett bedobó. Velkey is betalált kintről, ezzel hét pontra nőtt a vendégelőny, jött az újabb időkérés (39-46). Karahodzic 2+1-ével nem hagyta meglépni a DEAC-ot - potyogtak a kosarak továbbra is, két perc volt még félidőig, de már 50 pontnál tartottak Dugaték. Szokatlanul szellősnek bizonyult a KTE védekezése - Borisovon duplázással próbálkozott Forray mester, hogy egy kicsit kizökkentse a ritmusból.  Karahodzic büntetőivel és Dramicanin kosarával két pontra zárkózott a KTE, ám az utolsó szó Manigaté volt, jó kilenc méteres trojkát szórt be a dudaszó pillanatában, ezzel 53-48-as vendégvezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A feladat adott volt a Kecskemétnek a folytatásra, limitálniuk kellett a DEAC támadójátékát, azon belül is a 21 ponttal brillírozó Borisovot. Kapkodó játékkal indult a félidő, a hazaiak két percig nem találtak a gyűrűbe, de a másik oldalon is csak Dugat volt erre képes. Wittmann és Dramicanin fújtak riadót, mindketten triplát hintettek, ez egy 10-0-s hazai futást indított el, aminek végén kénytelen volt Berényi mester is kikérni egy időt (58-55). Borisov hármasa gyorsan le is hűtötte a hazai kedélyeket, igazi adok-kapok alakult ki. Zónára váltott a DEAC, Omenaka labdát is szerzett belőle, zsákolásával pedig újfent előnyhöz juttatta csapatát (62-63). Karahodzic zsákolása és Derasimovic labdaszerzés utáni kosara a KTE-t hozta lendületbe, jött is gyorsan a hajdúsági időkérés – ez azonban most inkább a hazaiaknak használt, hiszen Dramicanin hintett hármast a negyed zárásaként (73-67).

Mivel Borisov helyét senki nem vette át pontszerzésben, az egykori Olaj-légióson pedig a fáradtság jelei mutatkoztak, a KTE csakhamar ellépett tíz ponttal a negyedik negyed elején. Wittmann szép dobócsellel küldte el védőjét, majd kiosztotta a labdát a sarokba – nem is hibázott Derasimovic (82-70). A házigazdák nagyon elkapták a fonalat a végére, 5 perc volt már csak hátra a rendes játékidőből, és állandósulni látszott a tíz pont fölötti előnyük. A 29 pontos Borisov mellett csak Manigat ért el kétszámjegyű ponttermésig, de ő is megállt 11-nél – 62-61 óta kétszer annyi pontot szórt a Forray-legénység, mint ellenfele (88-74). A végjátékot már rutinjához méltón hozta le a Kecskemét, erős második félidejüknek köszönhetően megérdemelten győzték le a Borisov által húzott debrecenieket.  

fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus