Remek utolsó negyedével győzte le a KTE-t a Pécs

Szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Green két eladott labdája sokba került a végén a vendégeknek.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Pécsi VSK VEOLIA - KTE-Duna Aszfalt  85-78 (17-17, 22-18, 23-31, 23-12)

PVSK: Pongó 14/12, Taylor 15, Ciric 17/9, Budimir 16/3, Horti 10.
Csere: Wright 4, Antóni 9/9, Demeter -, Bíró -.


KTE: Wittmann 14/6, Green 9, Dimic 10/6, Dramicanin 8/3, Karahodzic 13/3.
Csere: Derasimovic 14, Molnár M. 10, Mészáros M. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Két azonos mérleggel álló közvetlen rivális, az egyaránt 8-8 győzelmet és vereséget begyűjtő PVSK és a KTE csapott össze a férfi NB I/A 17. fordulójában. A hazai pálya a baranyaiak, az utóbbi időben mutatott forma azonban a kecskemétiek sikere mellett szólt - míg Csirke Ferencék mindössze 1-4-es mutatót hoztak legutóbbi öt találkozójukon, a vendégek 3-2-vel abszolválták ezt az etapot.  A felek első összecsapását hazai környezetben 84-82-re a KTE nyerte, hasonlóan kiegyenlített derbire lehetett kilátás a Lauber Dezső Sportcsarnokban ezen a havas januári szombat délutánon. 

Wittmann és Green kosaraival hamar 5-0-s vezetéshez jutott a Forray-legénység, Pongó és Taylor révén válaszoltak a pécsiek. Ciric kettesével már a házigazdák vezettek, de Wittmann kisvártatva a második távoliját is bepörkölte - jó iramban indult a talákozó. A hazaiaknál pályára került az új igazolás, Ryan Wright, és gyorsan ütött is egy "bemutatkozó" faultot - Pongó viszont trojkát hintett, ötpontos hátrányából ugyanekkora előnyt kovácsolt a PVSK (14-9). Bár Karahodzic és Dimic révén pár pillanatra viszzavette a vezetést a Kecskemét, Antóni hárompontosa visszaállította a szűk hazai előnyt - a felvonás igazságos döntetlennel ért véget (17-17). 

Folytatódott az adok-kapok, ahogy arra előzetesen számítani is lehetett. Ciric hintett távolit, 10 pontnál járt már a szerb, pedig még alig indult el a második negyed. Taylor talált be közelről, nem volt sok pont, őrizte szűk előnyét Csirke Ferenc csapata (29-25). Wright zsákolt, de Karahodzic és Derasimovic révén tartotta a lépést a Forray-legénység. Antóni bevágta második távoliját is, rajta kívül Pongó és Ciric is két-két trojkánál járt már (37-31). Wittmann kettese zárta a kiegyenlített félidőt, mind pontban, mind VAL-értékben 4 volt a különbség nagyszünetre (39-35).

Jobban kezdte a KTE a harmadik felvonást, előbb Green büntetőjével zárkóztak fel egy pontra, majd Karahodzic immáron hagyományossá váló triplájával egyenlítettek, majd a vezetést is megkaparintották. Időben ébredt a Pécs, Budimir öt pontjával ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak (48-44). Dimic távolijára újfent Antóni Csanád felelt, át-átvette a vezetést a vendéggárda, de egyelőre mindenre volt válasza a mecsekaljaiaknak (55-53). Szívósan küzdött a Kecskemét, ahogy az egyébként jellemző is a lila-fehérekre - Wittman közelijének köszönhetően nyolccal nyerték a játékrészt, így már ők várhatták előnyösebb helyzetből a záró 10 percet (62-66). 

Nem fért bele Csirke Ferenc együttesének, hogy ismét lassan indítsa a negyedet, nem is tettek így - Ciric hárompontosa egy 12-2-es futást indított útjára, négy perc alatt mindössze egy Molnár-kosárra futotta a vendégektől, hiábra kért időt közben Forray Gábor (74-68). Budimir dobott fontos duplát, de végre megérkezett a kecskeméti válasz is, Derasimovic és Dramicanin fújtak riadót (76-73). A várakozásoknak megfelelően izgalmasra sikeredett a végjáték, Dramicanin kintijére Horti felelt két közelivel - másfél perccel a vége előtt három ponttal tartott előrébb a Pécs (81-78). Dramicanint sapkázta Taylor, Green pedig eladta a játékszert - Ciric büntetett, elmozdultak a hazaiak az "egylabdás" zónából. Forray mester két időt is kikért, de Green újabb eladott labdát vétett - ezt ezúttal Budimir torolta meg fél perce maradt mindössze a vendégeknek (85-78). Itt már nem sikerült érdemben változtatniuk a mérkőzés végjátékán, a pécsiek koncentráltan játszva, remek utolsó negyeddel húzták be a találkozót, elmozdulva az 50%-os mérlegről, és visszavágva a KTE-nek az őszi vereségért. 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus