Rosszul kezdett, de végül simán győzött Sopronban a DEAC

Remekül rajtolt az SKC, de a hajdúságiak a rossz nyitányt követően fokozatosan nőttek ellenfelük fölé, és Borisov extrájával győzni tudtak.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 6. forduló 
Sopron KC - DEAC  82-99 (27-12, 16-25, 19-32, 20-30)

Sopron:  Warner 21/6, Lemar 16, Takács -, Wiggins 5, Gordon 15.
Csere: Supola 18/12, Werner -, Dénes 2, Molnár 5/3.

DEAC: Dugat 17/9, Bognár -, Borisov 34/15, Ivosev 23/9, Amigo 16.
Csere: Velkey 1, Polyák 6/6, Kósa -, Omenaka 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 15-15-tel álló Sopron a 13-17-os mérleggel bíró DEAC-ot fogadta a férfi élvonal középházának hatodik fordulójában. Borisov és Amigo révén 4-0-lal kezdett a debreceni gárda, de hamar elkapta a fonalat a Sopron, három és fél perc alatt egy 11-0-t hoztak össze válaszul Supoláék - jött is az időkérés Berényi Sándortól. Nem igazán használt azonban a pauza, egészen 16-4-ig nőtt a különbség, és a folytatásban sem igazán találta dobóformáját a hajdúsági együttes. Lemar és Wiggins kosaraival már 24-10-re is vezetett az SKC, Omenaka egy zsákolással vétette észre magát. Wiggins 2+1-es akciója zárta a negyedet, abszolút a hazaiak akarata érvényesült a játékrész során (27-12). 

Gordon is megvillant a második etap kezdetén, Ivosev és Velkey igyekeztek lőtávolon belül tartani csapatukat - egyelőre kevés sikerrel. Állandósulni látszott a tíz pont környéki soproni vezetés - mutatott életjeleket a Berényi-legénység, de általában jött a válasz hazai részről (35-24). Goedon és Lemar találataira Borisov és Dugat válaszoltak, ez a szakasz jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, mint a mérkőzés eleje - Polyák, Ivosev és Dugat is beszórtak egy-egy triplát az etap végén, a nagyszünethez érve nem dőlt el semmi (43-37). 

Az első negyeddel ellentétben ezúttal négy hazai ponttal indult a harmadik felvonás, de Ivosev és Dugat gyorsan levezényeltek egy 8-0-s futást - máris ott loholt ellenfele sarkában a DEAC (47-45). Supola trojkája és Godron közelije pillanatnyi megnyugvást jelentett a fehér-kékeknek, de a lendületbe jövő hajdúságiak ezúttal nem hagyták,  hogy ellépjenek a házigazdák - Borisov duplájával átvették a vezetést (54-55). Adok-kapok vette kezdetét, a montenegrói beszórt egy távolit is, de Supola is megismételte ezt a mutatványt (60-60). Nagyon elkapta azonban a fonalat a Berényi-legénység, Borisov, Dugat és Ivosev révén egy 9-2-es rohammal zárták a negyedet a debreceniek - fordult a kocka, ők várhatták előnyből a záró tíz percet a lefagyó soproniakkal szemben (62-69). 

Nem hagyta annyiban a dolgot a házigazda, bár Bosrisov hármasával már tízzel is ment a DEAC - Molnár és Warner is betaláltak kintről, Polyák is kedvet kapott azonban a triplákhoz . Igyekezett őrizni nehezen megszerzett előnyét a Debrecen, izgalmas végjáték volt kialakulóban (70-75). A Borisov - Ivosev duó hathatós közreműködésével továbbra is a vendégek tartottak előrébb az utolsó öt perchez érve, nem tudta érdemben csökkenteni hátrányát a Sabáli-legénység (75-81). Borisov lépett elő nyerőemberré, az ex-soproni bedobó  két büntetőt küldött a helyére, majd egy táámadópattanót is visszatett, a hab a tortán pedig egy hárompontos volt - egymaga meduplázta csapata előnyét (76-88). Dugat szabaddobásokkal, Ivosev egy trojkával jelentkezett, a 15 ponttal megnyert nyitónegyedet követően összezuhanó SKC-nak nem maradt válasza a hajrára (78-94). A debreceniek nem törtek meg a rossz kezdéstől, 9, 13 és  10 ponttal nyerték a további játékrészeket, így összességében megérdemelt sikert arattak. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus