Rövid időn belül harmadszor verte a MAFC a Jászberényt

Hullámzó meccsen, három légióssal felállva győzte le a MAFC a már biztos bennmaradó Jászberényt az alsóházi középszakaszban
 

Magyar férfi A csoport, középszakasz, alsóház, 4. forduló
MAFC (8-22) - JP-Autó Jászberényi KSE (11-19) 85-80 (27-13, 17-22, 19-25, 22-20)

MAFC: Hot 24/12, Fodor 14/12, Misek 9/3, Dukics 11/6, Cvetkovics 19/3.
Csere: Lakits 3, Lakosa 3, Peringer 2.

JKSE: Nelson 22, Wallace 17/3, Rakics 14/6, Lucsics 12/3, Sejfics 6.
Csere: Kerpel-Fronius B. 4, Cseh 2, Bazsó -, Molnár Marc. -.

A meccs részletes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A MAFC úgy érkezett erre a derbire, hogy matematikai esélye még maradt a play-out elkerülésére, de ehhez a saját mai győzelme mellett kellett még az is, hogy a DEAC ne nyerjen Sopronban. Mivel a vendégek már nyeregben voltak, így valahol érhető is az a lendületbéli különbség, ami az első negyedben látható volt a felek között. A végül 24 pontig jutó Hot főszereplésével úgy tűnt, esélyt sem ad ezen a napon a berényieknek a fővárosi gárda, 14 volt közte 10 perc játék után.

McCray távollétében azért várható volt, hogy pontszerzésben és mezőnyvédekezésben lehetnek gondjai a Garai-hadnak, ez már a második etapban jelentkezett is, Nelson, Wallace és Rakics feljebb kapcsoltak és öt pontot hoztak a nagyszünetig a budapestieken, így minden nyílt volt a fordulásnál, kiderült, hogy van azért motiváció ezen a napon a vendégekben is.

A harmadik etapban teljesen átvette a játék irányítását a Lazics-legénység, 25-öt szórtak a berényiek ebben a játékrészben, ám így is Fodor Mártonék mehettek szűk előnnyel az utolsó negyedre.

Lucsicsék egyenlítettek is és úgy festett, komolyabb lélektani előnybe kerülnek, de két perccel a vége előtt nagyon összeszedte védekezését a MAFC, Hot higgadt büntetőzése pedig hozta is a győzelmet a hazaiaknak, akik így nem csak, hogy reménykedhetnek a kisebb csodában (azaz a play-out elkerülésében), de a Sopronnal való versenyfutásuknak is jobb helyzetbe hozták magukat az egyaránt 9-9 gólpasszos Fodor és Hot mozgatta fővárosiak.

Fotó - Girgász Péter - MAFC facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus