Sima jászberényi siker a fővárosban

Gyengébb első negyed után a másodikban 19-1-et futottak a Pitts vezette jászságiak, onnan már nem volt visszaút az újoncnak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló 
Serco - TF-BP - JP Auto-JKSE 70-84 (21-17, 12-29, 17-17, 20-21)

TF: Krnjajski 5, Szobi 3/3, Clark 19, McLane 7/3, Bergstedt 5.
Csere: Rikalo 16/6, Buzás 6/3, Filipovic 6, Beák -, Meleg 3/3.  

Jászberény: Pitts 23/3, Brbaklic 7, Rakic 14/3, Aleksandrov 11/3, Pantelic 19.
Csere: Czirbus 2, Kerpel-Fronius B. 8, Ruják B. -, Szigedi -.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 2-19-es mérlegével sereghajtó TF a bajnokság eddigi meglepetéscsapatát, a 14-7-tel harmadik pozícióban tanyázó Jászberényt fogadta a férfi A csoport 22. fordulójában. A hazaiak kezdtek agilisabban, 5 perc játékot követően 10-4-re vezettek a pontatlanul játszó, Orlando Colemant nélkülöző jászságiakkal szemben - a két csapat első meccsén egyébként kisebb meglepetésre 6 ponttal győzött csak a Berény. McLane trojkájával tovább nőtt az újonc előnye, nagyon lassan rázódott játékba a JKSE - hét perc játékot követően még mindig csak hat pontot tettek fel a táblára (13-6). Pitts lendült elsőként játékba a vendégeknél, 10 pontjának köszönhetően közelebb tudott zárkózni Nikola Lazic együttese a játékrész végére  a 8 egységnél járó Clark vezette TF-hez (21-17).

Jót tett a kisszünet a berényi fejeknek, gyors 8-0-s etappal kezdtek a vendégek - most a TF ragadt be, négy perc alatt csak egy Buzás-büntető állt a fővárosiak dobótérképén (22-25). Innen még rátett egy lapáttal a JKSE, Pitts büntetőivel már 19-1-esre hízott a sorozatuk, mielőtt Clark egy kosárral megszakította volna azt (24-36). Innen nagyjából kiegyenlített játék folyt nagyszünetig, Pitts még 8 pontot termelt az első negyedbéli 10-éhez, Clark pedig 13-nál tartott - az etap elejét nagyon megnyomó Berény megérdemelten vezetett félidőben (33-46). 

A fordulás után rutinosan őrizte előnyét a jászsági gárda - hol Rakic, hol Aleksandrov, hol Pantelic tolta meg a vendégek szekerét. Bár Szobi triplát hintett, 10 alá nem sikerült bejönniük a budapestieknek, gyakorlatilag az egész negyedben 12-14 pont között mozgott a JKSE előnye. A 17 pontos Clark mellett nem volt elég tűzerő a hazaiakban, 7 egységgel követte őt McLane - ezúttal a korábban nem ritka Bergstedt-show is elmaradt, Pantelic szorításában 1/10-nél járt mezőnyből a fővárosiak centere. Az utolsó negyedre fordulvván magabiztos, 50-65-ös berényi előnyt mutatott az eredményjelző. 

Rakic és Kerpel-Fronius kosaraival indult a záró felvonás, a különbség a húszat közelítette. A második játékrészhez hasonlóan most is nagyon beragadt Ales Pipan együttese, több mint 3 perc kellett, mire Rikalo büntetőivel megszerezték első pontjaikat - addigra már túl is lépte a húszat a differencia. Az utolsó öt perchez magabiztos berényi vezetéssel érkeztünk, csuppán a végeredmény maradt nyitott kérdés (58-76). Bár Rikalo rendesen megszórta magát a záró etapban, rajta kívül más nem tudott a gyűrűbe találni hazai oldalon, így magabiztos vendéégsiker született - a JKSE tartja harmadik helyét a tabellán, a TF pedig továbbra is sereghajtó.  

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus