Simán verte a DEAC a Szegedet

A második negyedben futottak egy 17-1-et Ivosevék, amivel le is rendezték a vitás kérdéseket - tovább remekelnek hazai környezetben. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 18. forduló 
DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák 83-71 (17-17, 26-9, 21-19, 19-26)

DEAC: Dugat 12, Manigat 13/6, Boriszov 6, Ivosev 17/3, Amigo 14.
Csere: Polyák 7/3, Omenaka 2, Velkey -, Kozák -, Bognár 9, Tóth B. 3.

SzegedBoltics 8/3, Vágvölgyi 3/3, Green 11/6, Ponjavic 11/6, Sulovics 14.
Csere: Wirth 5, Kerpel-Fronius G. 12/3, Bonifert 2, Mike 2, Goldring 3, Szatmári -, Varga -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 9-8-as mérleggel hatodik helyen álló DEAC az 5-12-vel a tabella 12. pozícióját elfoglaló Szedákot fogadta a férfi NB I/A 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A hajdúságiak legutóbbi, TF elleni győzelmükkor kénytelenek voltak nélkülözni a bajnokság legjobb pontszerzőjét, Milos Boriszovot, de a montenegrói ezúttal már Berényi Sándor rendelkezésére állt - ellenben Juhos Leventével, aki hiányzott a vendégek soraiból. Az oavágót kisebb meglepetésre hazai pályán 88-82 arányban a szegediek nyerték, volt tehát miért visszavágnia a DEAC-nak. 

Amigo és Ponjavic voltak a főszereplők az első percekben, a debreceni légiós 4, a szegedi 5 ponttal kezdte a meccset. Green kintről, Ivosev közelről köszönt be, "méricskélték" egymást a felek (8-10). Sulovics és Boriszov is beköszöntek, egyelőre a légiósok húzták mindkét gárdát - Ponjavic 10 egységig jutott az első játékrész végére, de a debreceniek Manigat és Dugat találataival egyenlítettek (17-17). 

Polyák László kapta el a fonalat a folytatásban, duplájával és hárompontosával hat ponttal meglépett a DEAC (26-20). Boltic triplájával visszajöttek egy egységre a Tisza-partiak, innen azonban átvette a játék irányítását a Berényi legénység - sorra szórták a kosarakat, a vendégeknek pedig semmi nem akart beesni. Az egyik pillanatban még szoros derbit egy 17-1-es futással a maguk javára fordították a házigazdák, mindössze egy Boltic-büntetőt jegyezhettünk fel szegedi oldalon a negyed utolsó 6 percében (43-26). 

A nagyszünet sem használt a szegedi fejeknek, a fordulás után is jobban kezdett ugyanis a Debrecen - Ivosev 2+1-es akciójával a 20 pontot is átlépte a különbség, a 3x3-as szakágban is remeklő erőcsatár máris 15 pontos, 10 lepattanós dupla-duplánál járt (52-31). A meccs elején remeklő Ponjavic a második, és eddig a harmadik negyedben is pont nélkül állt, társai pedig nem tudták átvenni helyét. A játékrész második felére némileg lassított a tempón a hazai gárda, de ez is csak arra volt elég, hogy "benézzen" húsz alá a Szedeák (64-45).

Kerpel-Fronius pontjaival igyekezett zárkózni a vendégcsapat a záró etap elején, majd Bonifert is betalált - 13-ra jött vissza a Tisza-parti együttes, időkérésre késztetve Berényi Sándort (66-53). Dugat, Manigat és Ivosev továbbra is tettek róla, hogy a kétszámjegyű differencia megmaradjon a felek között - bár derekasan küzdött a vendégcsapat, nem tudtak közelebb férkőzni a debreceniekhez. Az utolsó három percre 78-64-es állással érkeztünk meg, a Szedeákban már a fiatalok is lehetőséget kaptak. Bár a harcosságra nem lehetett panasz a házigazdák 17-1-es második negyedbeli futására nem tudott reagálni a vendégcsapat - a DEAC tehát megszerezte tizedik győzelmét az élvonalban, hazi pályán továbbra is nagyon erősek Boriszovék.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus