Szabó Zsolt vezetésével Pécsett okozott meglepetést a Zalaegerszeg

A ZTE többször is komolyabb futásokat tudott bemutatni a PVSK otthonában és végül három légióssal is megérdemelt győzelmet aratott.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 12. forduló:

PVSK-VEOLIA – Zalakerámia ZTE KK 83-92 (15-20, 26-18, 20-26, 22-28)

PVSK: Pongó -, Taylor 29/6, Budimir 4/3, Csirics 25/12, Kesar 4.
Csere: Horti 6, Antóni 10/3, Simon 5. 

ZTE: Thompson 19/6, Ware 15/9, Gulyás 2, Szabó 33/12, Agafonov 20. 
Csere: Papp -, Doktor 1, Durázi -, Bagó 2.

A mérkőzés statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg!

A ZTE sima vereséget szenvedett előző mérkőzésén Debrecenben, hét közben pedig elküldték Dmytro Gliebovot, így csak három légióssal álltak fel, míg a pécsiek legutóbb a Kaposvárt gyűrték le – a mérkőzés előtt a vesztett meccseket tekintve a PVSK a tabella második-harmadik, a ZTE a 4-6. helyén állt, mindössze egy győzelem volt köztük a különbség.

A vendégeket nem zavarta, a negyedik légiós hiánya, villámrajtot vettek: támadásban Szabó Zsolt kintről-bentről eredményesnek bizonyult, csapata első hét pontját szerezte, majd Ware is beszórt egy hármast és egy duplát, eközben a túloldalon egyetlen Taylor-büntetőt jegyezhettünk fel. A hazaiak nem érezték a ritmust, amikor dobni kellett volna, passzoltak és viszont - a negyed közepén aztán elkezdte forgatni csapatát Csirke Ferenc, és ebből jól jött ki a Pécs: elkezdték kiharcolni a büntetőket, majd Taylor és Csirics is elkezdte termelni a kosarakat, csökkentették a különbséget. A zalaiakat Agafonov és Szabó vitte előre, de egyre többször hiba csúszott a játékukba, a pécsiek pedig a negyed végére két pontra zárkóztak fel - Ware triplája nagyon kellett, hogy a ZTE megállítsa a rohamot (15-20). 

Szabó a második negyedben is folytatta a pontgyártást, de mellette Thompson, Ware és Agafonov is szerezte a kosarakat, a második negyed elején kilenc ponttal meg is lépett a ZTE. A hazaiaknál Taylor összeszedte második faultját, de ez inkább felpörgette, az ő segítségével tartotta magát a PVSK, de a különbség nem nagyon csökkent öt pont alá. A negyed közepén időkéréssel igyekezett extra pihenőt adni fiainak Bencze Tamás, de ez sem segített, Simon Kristóf büntetőivel egy kosárra jöttek fel a pécsiek (31-33). Utolérni azonban nem sikerült az ellenfelet, Szabó nyugtatta meg az övéit egy palánkos ziccerrel, majd Gulyás dobott szép kosarat, így Csirke Ferencnek is időt kellett kérnie. Használt is a pauza, Horti keménységére, Taylor atlétikájára és Csirics csuklójára építve 7-0-t futott a PVSK, és átvette a vezetést, majd Csirics újabb triplájával zárult a félidő (41-38). 

Ugyanúgy kezdte a második félidőt a ZTE, mint az elsőt, ezúttal Agafonov bizonyult tarthatatlannak, majd Thompson triplát és duplát is szórt, a 12-0-s futást Szabó hármasa zárta, amivel nem csak visszavették a vezetést, de 41-50-re meg is léptek. Csirics tette fel a táblára a hazaiakat, majd Budimir is betalált kintről, de mindez csak arra volt elegendő, hogy ne menjen tíz pont fölé a különbség. A negyed hajrájában aztán elkezdtek hibázni a vendégek, a pécsiek Csirics révén feljöttek négy pontra, de hiába talált be Antóni és Horti is, a vezetést nem tudták visszavenni, mert Szabó Zsolt mindig a legjobbkor szólt hozzá (61-64).

A zárónegyedet Antóni kosara nyitotta, de a vendégeknél sorra jöttek az extrák: Thompson kosara, Szabó 2+1-e és a Ware-Bagó összjáték vége egy nagyon gyors pécsi időkérés lett (63-71). Úgy tűnt, Taylor áll a sereg élére, de a túloldalon a Thompson-Szabó Ware trió megint futott egy 7-0-t, tíz pont fölé növelve a különbséget - Csirics tartotta a lelket a pécsiekben, de abszolút fölényben játszott ebben az időszakban a Bencze-csapat. A végjátékra fordulva a PVSK-nál már csak Taylorban volt pont, a többiek csak az utolsó percre pörögtek fel, ott pedig már nem maradt elegendő idejük a fordításra. Szabó Zsolt messze kiemelkedett a mezőnyből, bár a játéknap többi mérkőzését december 27-én rendezik, 33 pontos, 17 pattanós, 48 VAL-os teljesítménye látatlanban is forduló MVP-gyanús. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus