Száz felett dobott, 24-gyel verte a DEAC-ot a Kaposvár

A szoros első félidő után a másodikat már uralták Hendleinék, akik sorozatban negyedik győzelmüket húzták be.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 21. forduló 
Kaposvári KK - DEAC 103-79 (20-23, 25-17, 26-21, 32-18)

Kaposvár: Ubilla 11/6, Johnson 25/6, Markovics 12, Hendlein 15/3, Spica 22. 
cserék: Hock -, Halász 5/3, Pustahvar 13/6, Harazin -.

DEAC: Dugat 4, Manigat 18/9, Boriszov 13/6, Ivosev 28/9, Amigo 3.
cserék: Tóth B. -, Polyák 10, Bognár 1, Omenaka 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken található!

A jó formában lévő Kaposvár a középházért, a legutóbb a bajnok Szolnokot is legyőző DEAC pedig a felsőházért támadva feszült neki a találkozónak és tulajdonképpen mindkét gárda jó formában volt a meccs előtt: a KKK ötből négyet nyert egy szolnoki vereség mellett, míg a Debrecen négyből hármat, a remek kupaszerepléssel megspékelve. A hazaiaknál Baki Gergely nem tudta vállalni a játékot betegség miatt, míg a vendégeknél mindenki bevethető volt - a hangulatra egyébként már csak azért sem lehetett panasz, mert a feldobás előtt a közönség köszöntötte tavalyi nagy kedvencét, Tomiszlav Ivosevet.

Ivosev aztán rögtön főszereplő is lett, először kapott egy méretes blokkot Hendleintől, majd védekezett egy kiválót, aztán ő szerezte a meccs első pontjait is egy tripla formájában. A DEAC jobban is kezdett, de aztán rátalált ritmusára a Kaposvár, amely labdaszerzésekből tudott indulni és a dobásokkal sem volt gondja, úgyhogy 2-7 után egy 14-4-et tudott rohanni és megfordította az összecsapást. Az első negyed végéig aztán megint váltani tudott a Debrecen, Boriszov és Ivosev vezérletével rendezték soraikat a vendégek és 20-20-nál utolérték ellenfelüket, sőt, Manigat hármasával a vezetést is visszavették - megint fordult a kocka, egyértelműen a vendégek akarata érvényesült a pálya mindkét felén. A második negyedben oda-vissza "ütöttek" a csapatok, hol egy, hol másik produkált szép játékot, majd a játékrész közepén Spica esett rá csúnyán a "fájós" hátára, nem sokkal később pedig le is kellett cserélni - itt kicsit szétesett a Kaposvár játéka, Fekete Ádám időt kért. Ez bejött, 29-35 után megint a somogyiak percei következtek és Ubilla két nagy játékára építve rohantak egy 10-0-t, így ismét ők kerültek előnybe, Spica is visszatérhetett, úgyhogy megint fordult a játék - a nagyszünetben végül 45-40-re a hazaiak vezettek, hiába célzott 55%-kal a DEAC.

A szünet után Fekete változtatott és a már az első félidőben is gyakran használt magasabb szerkezetet kezdette (Pustahvar-Hendlein-Spica frontcourttal), reagálva Markovics három faultjára, Berényi viszont ugyanúgy visszaküldte a szintén három személyivel rendelkező Dugatot - a vendégek irányítója pedig az első percben be is ütötte a negyediket, úgyhogy muszáj volt leülnie. Ezt ki is használta a Kaposvár, Spica játékaival meglett a közte tíz, a Debrecen játékosai pedig kicsit elveszették a fonalat: Amigo beütötte a negyedik faultját, majd "nekiment" Johnsonnak, a többieknek kellett elrángatniuk onnan, Boriszov pedig kimutogatott a közönségnek, úgyhogy kissé elszabadultak az indulatok. A Kaposvár azonban ezt nem tudta igazán kihasználni, a vendégek átálltak zónára, elöl pedig Ivosevtől jött egy 2+1, majd bebombáztak két hármast is, úgyhogy visszajöttek tízen belülre. A záró etapra fordulva a hazaiak azért egy-két pontos triplával stabilizálták magukat, de Ivosev teljességgel tarthatatlan volt már ebben az időszakban, sorra harcolta ki a faultokat és izmozta fel a kosarakat, úgyhogy továbbra sem dőlt el a küzdelem. Ebben a negyedben azonban összességében már okosabban, pontosabban és nyugodtabban kosárlabdáztak a somogyiak, úgyhogy fokozatosan elhúztak az egyre feszültebb debreceniek elől, öt-hat perccel a vége előtt már 16-17 pont volt közte, három percnél pedig a húszat is rászámolhatta a DEAC-ra a kaposvári publikum. Ez a kosár gyakorlatilag le is zárta a csatát, a szoros, hullámzó első félidő után a másodikat tulajdonképpen kontrollálta a tudatosabban és főleg higgadtabban játszó, valamint mélyebbnek is bizonyuló KKK. A végén már csak az volt a kérdés, hogy a debreceni 15 pontos hátrányát is megfordítja-e az egymás elleni mérleget tekintve Fekete Ádám együttese, de végül ezt is megoldotta a gárda, a száz pontot is túllépte, úgyhogy teljes lett a fieszta a fehérmezeseknél.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus