Száz pont fölé jutott a Sopron ellen az ASE

Kovács és Faust is parádézott, a negyedik negyedben összeomlott a Sopron.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
Atomerőmű SE - Sopron KC 101-83 (28-15, 21-22, 21-26, 31-20)

ASE: Kovács 18/6, Faust 26/15, Henton 17/6, Eilingsfeld 16, Jevtovics 8.
cserék: Ruják 9/9, Medve 7/6, Szalai -.

Sopron: Warner 14/3, Lemar 18/12, Takács 11/3, Wiggins 5/3, Gordon 19.
cserék: Molnár 3, Supola 13/3, Werner -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A debreceni győzelem után magabiztosan léphetett pályára a továbbra is Fuller és Dénes nélkül, rövid rotációval küzdő Sopron, míg a Paksnál Norfleet után Williams és Horváth is kidőlt, úgyhogy a hazaiaknál sem volt túl nagy a variációs lehetőség. Ennek ellenére óriási iramban kezdtek a tolnaiak a parádézó Kovács Ákos vezetésével, aki villámgyorsan bevert nyolc pontot, csapatát pedig 8-0-s, majd a negyedik percben már 13-2-es előnyhöz juttatta - gyakorlatilag nem hibáztak a hazaiak, a vendégeknél pedig csak Gordon volt az, aki veszélyt jelentett a gyűrűre. Az első negyed összességében paksi remeklést hozott, hatan is betaláltak a hazaiaknál, Kovács mellett Henton is villogott és csak Supola utolsó pillanatban érkező hármasa miatt volt 28-15 a játékrész vége, a 64%-kal dobó Dzunics-legénység nagyon magabiztosnak tűnt. Azért, hogy ebben az időszakban nem dőlt el a találkozó, Supola volt felelős, aki a padról beszállva nagyjából hat perc alatt egymaga 11 pontot szórt, többet, mint társai összesen, de a különbség így sem csökkent, a távolról sokkal hatékonyabb Rujákék 37-21-re is vezettek már. Itt azért stabilizálta magát és a meccset az SKC, a második negyedben a vendégek bejöttek tíz pont alá is egyszer, végül 49-37 állt az eredményjelzőn a szünetben, de a kezdéshez képest egészen korrektül állt Sabáli Balázs csapata, amelyből a 13 pontos Supolát, valamint Gordont (8 pont, 3/3 mezőnyből, 3 lepattanó, 2 gólpassz) lehetett kiemelni - a hazaiaknál Henton (17 pont, 6/9 mezőnyből), Kovács (10 pont, 7 gólpassz) és Faust (10 pont, 5 lepattanó) is extra volt, faultból pedig Jevtovics és Warner járt három-háromnál.

A fordulás után a padon is hagyta centerét Dzunics és Rujákkal, alacsonyabb szerkezetben kezdett, ezzel pedig különösebb gond nélkül tartotta is tíz pont feletti előnyét az ASE - a cseresorból is Medve érkezett előbb, nem Jevtovics, jól működött a small-ball a Sopron játéka ellen. A harmadik negyed derekán aztán a Warner-Lemar páros megrázta magát, vezetésükkel pillanatok alatt rohant egy 8-0-t a vendégcsapat és rögtön veszélyes közelségbe került, ezt pedig nagyjából meg is tudta tartani a folytatásban, sőt, a záró etap elején, Wiggins hármasa után már csak négy egység volt közte annak ellenére, hogy Warnernek négy faultja miatt a kispadon volt a helye. Itt kicsit megtorpant az addig parádézó Paks és kiegyenlítődött az, amviel addig vezettek Kovácsék, vagyis a triplamutató, ahogy beestek a soproni kinti kísérletek, úgy zárult be az olló, a hétemberes rotációból pedig nagy csodákat egyik edző sem tudott kihozni. A nehezebb helyzetben azonban Faust előlépett a Paksnál, egymás után két triplát hajított a gyűrűbe, amivel megnyugtatta övéit, ez pedig olyan jól sikerült, hogy Sabáli időkérést követően Ruják is betalált távolról - egy perc alatt el is dobott a vendégcsapat mindent, amit addig felépített, itt gyakorlatilag le is zárult a meccs érdemi része. A hátralévő időben már csak a különbség volt kérdéses, közte négyről pillanatok alatt közte 13 lett és ez annyira megtörte a Sopront, hogy szétesett a gárda, Warner egy technikaival kipontozódott, két perccel a vége előtt pedig már húsz pont volt közte - nem volt ez benne a negyed elején, de a mérkőzés összképét nézve végig vezetve, nagyrészt magabiztos előnyben játszva aratott megérdemelt győzelmet az ASE. Az utolsó percben Ruják újabb hármasával a száz pontot is megdobták a hazaiak, akik összességében 14/26 triplát küldtek a gyűrűbe, ami bődületesen jó hatékonyság.

Egyénileg mindenképpen ki kell emelnünk Kovács (18 pont, 13 gólpassz) és Faust (26 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 5/11 tripla, sorsdöntő dobások) parádés teljesítményét, valamint Eilingsfeld nagyon hatékony és nagyon hasznos játékát (16 pont, 11 lepattanó), míg soproni részről főleg Gordon (19 pont, 7/8 mezőnyből, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Lemar (16 pont, 8 gólpassz, 4/5 tripla) volt az, aki próbálta húzni a szekeret.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus