Száz pont fölé jutott, gálázott a Kaposvár

Három meghatározó játékosa nélkül nem tudott komoly ellenállást kifejteni a MAFC a somogyi megyeszékhelyen.

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 16. forduló
Kaposvári KK (7-9) - MAFC (3-13) 106-82 (32-10, 20-21, 35-19, 19-32)

Kaposvári KK: Dunn 19/9, Gibbs 17/3, Baki 8/6, Ivosev 26, Hendlein 16.
Csere: Tóth 8/6, Hock -, Papp 6/6, Blaskovits 2, Grebenár 2, Bogdán 2.

MAFC: Lakosa -, Fodor 25/6, McCray 27/3, Lakits 7, Cvetkovics 14.
Csere: Peringer 7, Szanyi -, Katona 2.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

A hazaiaknál Marko Spica, a vendégeknél pedig Amin Hot, Misek Levente és Bennet Davis sem tudta vállalni a játékot a meghatározó emberek közül, az erősen tartalákos MAFC így nehéz helyzetben lépett pályára.

A somogyiak jól is kezdtek, hamar megléptek 9-2-re, majd Dunn triplája után a különbség elkerülte a tíz pontot, egyértelmű hazai fölénnyel indult a találkozó. A vendégek időkérése sem hozott azonban változást, Fodorék képtelenek voltak feltörni a KKK védekezését (Ivosev hamar kiosztott három blokkot is), míg a túloldalon rendkívül könnyedén, izzadtság nélkül jöttek a kosarak - még az első negyedben meglett a közte húsz, a játékrész pedig 32-10-zel zárult. Innentől könnyebb dolga volt Fekete Ádámnak, bátran nyúlhatott a fiatalokhoz, és meg is adta nekik a lehetőséget, a különbség pedig így sem nagyon csökkent - 16 pontig kapaszkodott vissza a MAFC, de a nagyszünetben már 52-31 állt az eredményjelzőn.

A hazaiaknál Ivosev elöl-hátul dominált, Dunn is beszórt 14 pontot és Hendlein is tíz fölé jutott, míg az erősen tartalékos vendégeknél összesen négyen tudtak pontot szerezni egy félidő alatt.

A fordulás után is ebben a mederben csordogált a mérkőzés, a harmadik negyed közepén elérte a különbség a harmincat, és csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége. Itt már elkezdtek ülni a kaposvári triplák is, a játékrész során hat hármast rámoltak be a hazaiak, a harmadik forduló óta első meccsét játszó Papp Péter is betalált kétszer, abszolút gálameccsé vált a találkozó. A közönség a hazai kedvencek mellett rendszeresen éltette Fodor Mártont is, a hangulatra nem lehetett panasz, ráadásul látványos jelenetekből sem volt hiány - a vendégek részéről McCrayt lehetett kiemelni, de 30 pont alá nem nagyon csökkent a különbség. Gibbs triplájával meglett a száz kaposvári pont bő két perccel a vége előtt, ezzel az utolsó célt is teljesítették a hazaiak - magabiztos, kiütéses győzelmet aratott Fekete Ádám csapata.

A meccs vége pedig már az ünneplésről szólt - méghozzá Fodor Márton ünnepléséről: http://kezdo5.hu/gyorsinditas-video-kaposvarikent-unnepeltek-fodor-martont-a-somogyi-drukkerek-29838

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus