Szoros PVSK-siker a Sopron ellen

A harmadik negyedben volt egy nagy futása Sabáli Balázs csapatának, de végül úrrá lett a helyzeten a Pécs és a záró etapot megnyerve megszerezte második győzelmét.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 2. forduló 
Pécsi VSK-Veolia - Sopron KC 83-75 (25-16, 16-19, 19-23, 23-17)

PVSK: Pongó 5/3, Taylor 22/6, Csirics 12/6, Budimir 12/3, Horti 10.
cserék: Simon -, Antóni 7/3, Kesar 15.

Sopron: Warner 16/6, Lemar 24/9, Takács 3/3, Dénes -, Gordon 14.
cserék: Supola -, Molnár -, Wiggins 13, Gilbert 5/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az első játékokból ugyan még a Sopron jött ki jobban, de hamar rendet tett a pécsi csapat, amely nagyon megkeményítette védekezését, ezáltal pedig támadásban is megtalálta a ritmust - 2-5 után egy 10-0-t repesztettek Taylorék, jöttek a labdaszerzések, blokkok és a leindításból szerzett kosarak. 18-9-nél időt kért Sabáli Balázs, közben pedig már a hazaiak nemrég igazolt centere, Igor Kesar is megszerezte első kosarát PVSK-mezben, hogy aztán a különbség elkerülje a tíz pontot - az első negyed 25-16-tal zárult, azért hajtott a gyengébben dobó és öt labdát eladó SKC ebben az időszakban, hogy ennél ne nyíljon szét jobban az olló. A második játékrészben azonban pontatlanabbá vált a hazaiak játéka, több volt a hiba, míg a Sopron dobóformája jelentősen feljavult, így a döntetlen felé billent a találkozó és a nagyszünetben csak hat pont volt közte a Pécs javára. Warnerék 55,6%-kal céloztak mezőnyből, míg a Pécs összesen egy labdát adott el húsz perc alatt, ezek mindenképpen kiemelendő statisztikai adatok voltak.

A fordulás után is lendületben maradtak Lemarék, 45-44-nél egyetlen pontra zárkóztak fel a harmadik negyed legelején, majd a játékrész közepén 50-51-nél a vezetést is átvették - remekül egy-egytek és átvették az irányítást a Sopron légiósai, a PVSK játékosai pedig egyáltalán nem találták a ritmust sem elöl, sem hátul. A 14-0-s soproni futást Antóni triplája zárta le 50-58 után, ez pedig váratlanul újabb fordulatot hozott, hiszen erre építve most a hazaiak rohantak egy 10-0-t, visszavették a vezetést és 60-58-as előnnyel kezdhették meg a záró etapot - izgalmas hajrára készülhettünk. A negyedik negyed is ebben a mederben folyt, majd négy perccel a vége előtt előbb Kesar, aztán Budimir is dobott egy-egy fontos duplát, majd Taylor és Csirics egy-egy triplával jelentkezett, így az utolsó két percnek már kilencpontos pécsi előnnyel vágtak neki a csapatok - ezzel a rohammal eldöntötte a győzelem sorsát a hazai alakulat, amely végül 80 pont fölé jutva szerezte meg idei második győzelmét.

A hazaiaknál Taylor parádézott (22 pont, 9/14 mezőnyből, 10 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés, 35 VAL), Igor Kesar remekül debütált (15 pont, 8 lepattanó, 6/9 mezőnyből a padról beszállva), de Budimir, Csirics és Horti is elérte a tíz pontot, míg Pongó hét gólpasszt, Antóni pedig kulcspillanatban több fontos kosarat jegyzett. A vendégeknél a 75 pontból 67-et négy légiós jegyzett (Gilbert nem fért be a sorba), a magyar mag összesen hármat tett hozzá, viszont mindkét együttes 50% felett tüzelt és távolról is jó hatásfokkal célzott.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus