Szoros végjátékban verte a PVSK a DEAC-ot

Közel húsz ponttal is vezetett már a több lábon álló Pécs, de Manigat tripláival visszajött a meccsbe a Debrecen, és kis híján fordított.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló 
Pécsi VSK-VEOLIA - DEAC 93-89 (29-23, 24-19, 20-19, 20-28)

PVSK: Pongó 13/9, Taylor 24, Csirics 19/6, Budimir 14/6, Horti 15/3.
Csere: Bíró L. -, Demeter 6/6, Wright -, Antóni 2.

DEAC: Dugat 20/3, Manigat 19/18, Boriszov 8/6, Ivosev 10/3, Amigo 19.
Csere: Bognár -, Kósa -, Omenaka 4, Velkey 3/3, Polyák 6/6.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 12-12-es mérlegével hatodik helyen álló PVSK vendége a 13 győzelem mellett 11 vereséget számláló, egy hellyel a pécsiek előtt tanyázó DEAC együttese volt a férfi A csoport 26. fordulójában. Amigo közelijére Budimir válaszolt kintről, eredményes akciókkal kezdtek a csapatok. A debreceniek centere remekül kapta el a nyitányt, első öt mezőnykísérletét a helyére küldte, de a baranyaiak horvát légiósa sem maradt adósa, ő 8 egységgel startolt (18-18). Alig-alig volt kimaradt dobás az első 7 perc során, a védekezésre nem fektettek nagy hangsúlyt a felek. Taylor vette át a stafétabotot Budimirtől, agilis játékának hála 6 ponttal elvitte a kosárgazdag első negyedet a PVSK (29-23). 

A folytatásban is maradt a magas iram, Horti kosarával "szökött" Csirke Ferenc legénysége ellenfelétől (33-26). Pongó percei következtek, bentről és kintről is eredményes volt az ex-kecskeméti hátvéd, tíz fölé tornázta előnyét a Pécs a beragadó hajdúságiakkal szemben. Amigo remek kezdése mellett egyelőre nem akadt kiemelhető teljesítmény debreceni oldalon, Borisov 2, Ivosev 3 pontnál tartott egyelőre - Ciric trojkájával tovább is nőtt a differencia a negyed feléhez érve (45-31). Borisov kezdett el életjeleket mutatni egy távoli találat képében, de ezt közre fogta a fiatal Demeter Attila két triplája - egyelőre 8/15-tel dobott kintről a Pécs, nagyot kellett melóznia Berényi Sándor csapatának, hogy ne nyíljon tovább az olló (51-38). A félidő utolsó percében több lehetőség is adódott a vendégek előtt, hogy akár tízen belülre is zárkózzanak, de több büntetőt és mezőnydobást is mellédobtak, így 53-42-es állással mehettek nagyszünetre a felek.  

Ciric és Horti aktív közreműködésével tovább tudta növelni előnyét a mecsekaljai együttes a forulást követően, továbbra is remekül támadott Csirke Ferenc csapata (61-46). A pécsi kezdőötös minden tagja elérte a 10 dobott pontot a harmadik negyed felére, ehhez jött még a két jól irányzott Demeter-tripla a padról, a kiegyensúlyozott offenzíva pedig csaknem 20 pontos hazai vezetést eredményezett (69-51). Amigo mellett továbbra sem akadt olyan debreceni játékos, aki egy-egy kosárnál többet tett volna hozzá, csapatként jobban muzsikáltak egyelőre a baranyaiak. A negyed végét azonban a DEAC hozta le pontosabban, Omenaka közelről, Manigat távolról talált be, 7-0-s futásával némileg közelebb zárkózott a zárónegyed előtt a Berényi-alakulat (73-60). 

Manigat újabb trojkájával tízre zárkóztak a vendégek, Csirke Ferenc bajait pedig tetézte, hogy Pongó mellett Ciric és Wright is 4-4 személyi hibánál jártak már. Manigat nem akart leállni, ötödik távoliját tette a helyére hat kísérletből, vészesen fogyott a pécsi fór (80-74). Taylor és Ciric szereztek fontos duplákat, Pongó pedig egy távoli találattal ugrasztotta talpra a Lauber Dezső sportcsarnok közönségét - visszaállt a közte 10. Nem adta azonban fel a hajdúsági alakulat, remek végjáték kerekedett a rangadón - másfél perccel a vége előtt még mindig nyolccal ment a PVSK, de Dugat, majd Ivosev büntetőivel zárkózott a DEAC. Dugat egy duplával három ponta hozta fel övéit, de már csak 20 másodperc volt hátra - Ciric egy szabaddobást értékesített, Dugat megint betalált, de a végére már csak Taylor büntetői maradtak, Borisov kihagyta a fontos hármast. Nagy meccset húzott be végül a Pécs, sokáig simának tűnt az összecsapás, de Ivosevék szívós munkával visszakapaszkodtak - fordítaniuk már nem sikerült, de megteremtették maguknak az esélyt erre, ami -19-nél nem túnt reálisnak.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus