Szűk három negyedet bírt a Kaposvár Szolnokon

Sokáig tartotta a lépést a listavezetővel a KKK, de a remekül játszó Benke és a végére feljavuló Vojvoda vezetésével a végeredményt tekintve sima győzelmet aratott az Olaj.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 17. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 96-78 (24-20, 20-20, 27-18, 25-20)

Szolnok: Vojvoda 10, Kovács P. 6/6, Benke 19, N. Milosevics 13/3, Tóth Á. 14
cserék: Rowsey 15/6, Andric 15, Frikker -, Csák -, Rudner -, Taiwo 4.

Kaposvár: Ubilla 6, Johnson 20/6, Baki -, Hendlein, Spica 14. 
cserék: Halász, Hock 1, Markovics 15/9, Bogdán -, Pustahvar 7/3, Kocsis -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nagyon hamar egyértelművé tette a Sztrahinja Milosevicset és Airingtont is nélkülöző Olaj, hogy ki az esélyes, azonnal egy 10-3-mal nyitott a címvédő, úgyhogy Fekete Ádám máris időt kért - az összes pontját a festékből hozta a Szolnok, ültek a betörések, a belépések, míg a túloldalon nem nagyon találta a ritmust a Kaposvár. Olyannyira nem, hogy szűk hat perc alatt egyetlen kosarat tudott feljegyezni a vendégcsapat, ezt a periódust csak Markovics triplája törte meg, itt viszont a cserék és az alacsonyabb somogyi szerkezet változást hozott: 16-16-nál utolérte ellenfelét a KKK, Dragan Alekszics pedig szintén változtatott, egyszerre tette fel a Hendlein-Pustahvar páros ellen Tóth Ádámot és Andricot is. Ebben a periódusban azért egészen izgalmas meccs alakult ki, Milosevicsre már ebben a negyedben ráfújták a negyedik faultot is, ő kivált egy időre, de így is 24-20-ról kezdődött a második játékrész. Itt aztán Markovics egymaga bevágott zsinórban kilenc (!) pontot, úgyhogy a mérkőzés folyamán először átvette a vezetést a Kaposvár, ezért 26-29-nél Alekszicsnek kellett már időt kérnie, de ezzel többé-kevésbé rendezték a soraikat a hazaiak és elég sokat hibáztak a felek, kiegyenlített küzdelem zajlott a nagyszünetig. A vendégek rengeteg pontatlan dobást eresztettek el, az Olaj pedig hiába kamatoztatta fizikai fölényét és harcolta ki a faultokat, folyamatosan kihagyta a büntetőket - a szünetig kereken tízszer hibáztak a vonalról Benkéék, még a bajnokság során eddig 100%-os Rowsey is elrontott kettőt. Viszont a Kaposvár nem tudott ezekkel élni, a jó időszakuk után eléggé elfogytak támadásban Spicáék, úgyhogy 44-40-re a Szolnok vezetett két negyedet követően - Milosevics négy, Andric, illetve a túloldalon Markovics, Ubilla, valamint Pustahvar három-három faultnál járt.

A fordulás után Johnson két duplájával megint egyenlített a KKK, Spica viszont közben beütött két faultot és négy hibája miatt le kellett ülnie, így a vendégek voltak kényszerhelyzetbten a szerkezetet illetően. A harmadik negyed második felében azonban újra fel tudott pörögni az Olaj a meccs elején látott szintre, Milosevics dobott egy triplát, majd zsákolt két hatalmasat, az első félidőben beszedett kisebb sérülése után lelassuló Vojvoda is ébredezett, a parádézó Benke is hozzátette a magáét, az okosan játszó hazaiak pedig elkezdtek meglépni - itt nem volt válaszuk a somogyiaknak, Fekete már 68-58-nál kért időt. A sok fault miatt keletkező szerkezeti gondok és a fáradtság itt nagyon elérte a Kaposvárt, az Olaj viszont a hasonló problémáit remekül ellensúlyozta és a záró etap elején meg is roppantotta ellenfelét Dragan Alekszics csapata - Vojvoda is belendült, beszórt gyorsan hat pontot és itt már 17 pont volt a hazai előny. Innentől nem volt miről beszélni, a mérkőzés eldőlt, a hajrában mindkét oldalon feljöttek a fiatalok is, a Szolnok a harmadik negyed végén megtörte a Kaposvárt és végül nagy különbséggel hozta a kötelezőt - ki kell emelni a szenzációsan játszó (19 pont, 8/10 mezőnyből, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 0 eladott labda) Benkét, aki messze a mezőny legjobbja volt ezen az estén.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus