Taylor dobásával győzött, negyedik lett a PVSK

Hullámzó meccsen szerezte meg a pályaelőnyt Csirke Ferenc alakulata, hazai környezetben fogadják a rájátszás első meccsén a jászberényieket.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
JP Auto-Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA 82-84 (17-29, 31-19, 13-20, 21-16)

Jászberény: Pitts 27/6, Rakics 15/12, Brbaklic 2, Czirbus 7, Pantelic 17/6.
Csere: Ruják B. 7/3, Fekete V. 3/3, Kerpel-Fronius 4.

Pécs: Pongó Má. 20/12, Taylor 32/6, Budimir 10/6, Csirics 11, Horti 2.
Csere: Demeter 5/3, Wright 4, Bíró L. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A JKSE - PVSK felsőházi középszakasz-mérkőzés tétje rendkívül könnyen összefoglalható: aki nyer, az pályaelőnyből kezdi az egymás elleni párharcot. Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy ez a két csapat egymással fog ööszecsapni a hazai pontvadászal playoff-jának negyeddöntőjében, az azonban még kérdéses, hogy ki végez előrébb a felek közül. 

Horti közelijére Pantelic kintről válaszolt, de az első percekben inkább a baranyaiak akarata érvényesült. Ciric és Budimir is betaláltak a hárompontos vonalon túlról, a őrizte előnyét a PVSK. Jobban eloszlottak a pontszerzés terhei a vendégcsapatnál, hiszen míg a jászságiakat a Pitts - Pantelic duó húzta, pécsi oldalon Taylor mellett többen is eredményes játékkal vétették észre magukat. Az első etapban gyakorlatilag végig Csirke Ferenc csapata járt előrébb, és meg is nyerte a játékrészt viszonylag simán (17-29).

A második felvonásban kevesebb mint kettő perc alatt 8-1-gyel indított a JKSE, Pantelic hathatós közreműködésével. Demeter Attila egy triplával vette elejét a komolyabb berényi zárkózásnak, majd Ciric is betalált - az első "rohamot" visszaverte a vendégcsapat (29-39). Nem hagyta azonban magát Nikola Lazics együttese, Fekete, Czirbus és Pitts pontjaival 42-38-ra jöttek fel, a túloldalon Taylor és Wright igyekezett előnyben tartani az övéit. Pantelic büntetőivel egyetlen pontra olvadt a mecsekaljaiak előnye, de a vezetést továbbra sem tudta átvenni a JKSE. Taylor kosarára Pitts felelt egy trojkával a félidő utolsó másodperceiben, így egállal mehettek pihenőre a csapatok - remekül kezdett, de a második negyedben pontatlanná vált a Pécs (48-48).

Ciric 2+1-es akciójával indult a harmadik játékrész, továbbra sem tudta átvenni a vezetést a Berény. Kerpel-Fronius egyenlített a negyedik percben, majd Rakic triplájával nagy küzdelem után immáron a hazaiaknál volt az előny - Pantelic blokkal és gólpasszal is jelentekezett ebben az etapban (57-55). Visszaesett a játék színvonala, a küzdelem dominált, sok volt a szabálytalanság is. Egyik csapat sem tudta akaratát a másikra erőltetni, kiegyenlített csata folyt a pályán. Budimir szórt újabb hármast, 13 kísérletből hátszer betaláltak távolról a baranyaiak - ismét vezettek is ennek köszönhetően. Taylor szabaddobásaival zárult a harmadik negyed, héttel lépett el a Csirke-legénység a lendületét vesztő jászságiakkal szemben (61-68). 

Rakic és Czirbus jóvoltából lőtávolon belül maradt a házigazda a záró felvonás elején, Pantelic és Ciric is 4-4 faulttal álltak már. Tartotta nehezen visszaszerzett előnyét a PVSK, Pongó és Taylor is elemében volt soraikban. Pitts rámolt be egy hármast, amivel újfent közelebb jött a jászberényi gárda ellenfeléhez, majd Rakic találatával fordítottak is - folytatódott az adok-kapok (78-77). Pongó trojkája újfent pécsi vezetést eredményedzett, izgalmas végjátékra volt kilátás - az urtolsó két percre maradt a pályaelőny eldöntése (80-82). Több elpuskázott helyzetet követően ismét Pitts villant, 22 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített az amerikai - egy támadása maradt Csirke Ferenc legénységének. Volt még két faultra lehetősége a hazaiaknak, ezzel éltek is, ám Taylor három másodperccel a lefújás előtt betalált közelről - ennyi ideje maradt Nikola Lazicsnak, hogy kifundáljon valamit. Dobásig azonban már nem jutottak el a berényiek, győzött a PVSK, amely így pályaelőnyből kezdheti a két csapat negyeddöntős párharcát.  

 

  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus