Újabb izgalmas meccset nyert meg az Olaj az ASE ellen

A mérkőzés elején a szolnokiak vezettek, majd átvette a játék irányítását a házigazda, de Vojvoda 36 pontos extrájára nem maradt válaszuk a paksiaknak.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, második mérkőzés
Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK  97-103 (16-21, 28-19, 27-29, 26-34)

ASE: Kovács Á. 9, Norfleet 10/3, Henton 15/6, Eilingsfeld 14/3, Jevtovic 8.
Csere: Ruják A. 15/12, Faust 22/3, Horváth -, Medve 4.

Szolnok: Airington 9, Vojvoda 36/12, Rudner 7/3, Milosevic 13, Tóth Á. 14.
Csere: Kovács P. 3, Malesevic 17/6, Andric 4, Frank -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

Óriási izgalmak után tudta megvédeni hazai pályáját a Szolnoki Olaj az ASE elleni negyeddöntős párharc első mérkőzésén, Nemanja Milosevic a dudaszó pillanatában vágta be a mindent eldöntő triplát. Húsz pont fölötti előnnyel is vezettek a paksiak a piros-feketék otthonában az első negyedben, de Vojvoda négy gyors triplával visszahozta a meccsbe a Tisza-parti együttest - nem mindennapi összecsapást láthattak a kilátogatók. A tolnaiak joggal érezhették úgy, hogy hatalmas lehetőséget szalasztottak el a pályaelőny elvételére, kedd este pedig hazai parketten volt lehetőségük kiegyenlíteni a számlát. Airington és Vojvoda kosaraival nyitott az Olaj, az ASE csak Henton büntetői révén iratkozott fel a táblára az első percekben (3-8). Az egykor paksi színekben is pattogtató Vojvoda átmentette pazar formáját az előző összecsapásról, 12-14 után vezértletével egy 7-2-s etapot produkált a címvédő, el is lépett hét ponttal Dragan Alekszics legénysége. Eilingsfeld kettesével zárult a negyed, 21-16-ra vezettek a piros-feketék. 

A folytatásban igyekezett őrizni szűk előnyét a szolnoki együttes, Rudner és Andric kosaraival ez sikerült is nekik (23-30). Lendületbe jött azonban a Paks, Norfleet és Eilingsfeld pontjaival egyetlen pontra közelítették meg a Tisza-partiakat - Tóth Ádám kosara "állította el a verzést" (32-35). Ez nem szegte kedvét a házigazdának, Henton trojkájával átvették a vezetést - potyogtak a kosarak ebben a szakszban. Airington ütött oda Rujáknak +1-et érően, ráadásul a negyedik hibája volt már az amerikainak, Henton pedig újfent büntetett, alaposan elkapták a fonalat a tolnaiak (42-37). Jókor jött a félidő az Alekszics-legénységnek, rendezhették soraikat a vendégek - Rudner hárompontosa még beakadt, néggyel tartott előrébb a nagyszünethez érve az ASE (44-40). 

Eilingsfeld és Ruják is beszórt egy-egy távolit a térfélcserét követően, beragadt az Olaj. Andric kapott technikait a játékvezető megtapsolásáért, majd pillanatokkal később még egyet, mehetett zuhanyozni a horvát center - nehéz helyzetben hagyta az éppen gödörben lévő piros-feketéket (51-43). Jevtovic betörésével már tízzel húzott el a hazai csapat, Vojvoda igyekezett lőtávolon belül tartani övéit, de Faust is berámolt egy hármast. A Vojvoda-Tóth párosra támaszkodhattak leginkább a szolnokiak, de a duó eredményes játéka egyelőre csak arra volt elég, hogy ne húzzon el jobban a tolnai gárda (66-57). Megérkeztek aztán a társak is, Milosevic és Kovács Péter is eredményes volt, a negyed végét jó ritmusban zárta az Olaj. Airingtont faultolta Eilingsfeld az utolsó másodpercben, ráadásul tripladobás közben, az amerikai pedig nem is hibázott a vonalról - kettő pontra, 71-69-re csökkent a paksi előny a záró etapra fordulva.

Kosarak helyett a személyi hibákról szólt a negyed eleje, sorban dobálhatták a bünetőket a csapatok. Malesevic előtt adódott egyenlítési lehetőség, de nem élt vele, majd Milosevic is elpuskázott két szabaddobást az egálért (76-74). Nagyon töredezett volt a játék, hosszúra nyúlt a meccs - Vojvoda dobott hárompontost, de Henton "szokás szerint" büntetőkkel felelt (80-77). Vojvoda is odaállhatott a vonalra, nem is hibázott, visszavette a vezetést az Olaj. Rudner kipontozódott, Faust 2+1-et csinált, de Vojvoda fantasztikusan játszott, az első mérkőzés 25 pontját eddig 33-mal fejelte meg. Milosevic zsákolt egy labdaszerzést követően, 86-83-ra lépett el a Szolnok, ami az eddigi adok-kapokot tekintve már-már tekintélyes előnynek volt mondható. Dzunics mester időt kért, de sorban adta el a labdákat a Paks, Airington is zsákolt egyet - Malesevic és Ruják triplváltását követően maradt a négypontos Olaj-előny két és fél perccel a vége előtt (87-91). Airington nem könnyű hátralépős tempót értékesített, Malesevic pedig bevágott még egy hármast - másfél perccel a vége előtt kilenccel lépett el a piros-fekete gárda (87-96). Az előző mérkőzés drámája most elmaradt a végére, Milosevic tartott zsákoló bemutatót, az Olaj pedig megnyerte a második derbit is a paksiak ellen - hazai környezetben már a négy közé jutásért játszhat Dragan Alekszics csapata. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus