Újabb újonc bravúr: A Debrecen Sopronban is nyert!

Az újabb extra teljesítményt hozó Isaiah Armwood főszereplésével és Farkas Attila régen látott formájával Sopront is bevette a DEAC!

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló
Sopron KC - DEAC 80-86 (20-20, 24-16, 19-30, 17-20)

Sopron: Duvnjak 17/3, El-Amin 21/6, Mészáros 11/3, Zagorac 10/3, Watkins 14. 
cserék: Tóth G. 2, Takács 5/3, Greene -, Dénes -.

DEAC: Jones 6/3, Lilov 6, Molnár A. 7/3, Armwood 27/3, Farkas 23/9. 
cserék: Velkey 15/15, Bognár 2, Opre -. 

A mérkőzés statisztikája itt elérhető!

A Sopron vezetősége érezte, hogy változtatni kell, ennek megfelelően már a magyar bajnokságban többször is bizonyító El-Aminnal a soraiban futott ki a parkettre Váradi Kornél legénysége, mely messze elmaradt eddig az alapszakaszban saját elvárásaitól. A vendégek viszont teljesen más hangulatban jöhettek az SKC otthonába, hiszen újoncként már két idegenbeli meccset is megnyerve stabil középcsapatként messze túlteljesítették a nagyközönség elvárásait és - egyelőre - nagyon úgy fest, hogy három légióssal sem lesznek kiesési gondjaik.

Berényi Sándor csapata a két, legutóbb még hiányzó légióst Jahmal Jonest és Ivan Lilovot is bevetette, sokkal jobb ritmusban is kezdtek a vendégek, akik 2-7-re vezettek, ám az SKC nyári magyar szerzeménye, Mészáros Máté egy triplával élesztette fel övéit és a nyitó játékrész végéig hullámzó játékkal jutottak el a felek, s 20-20-szal zárták az első 10 percet.

A második negyed a többet rotáló soproniak szája íze szerint alakult inkább, ráadásul nem kecsegtetett semmi jóval a debreceniek számára az sem, hogy a bajnokság eddigi talán legjobb légiósa, Isaiah Armwood (27 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 1 blokk) mellé csak Farkas Attila (23 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda) tudott érdemben fellépni, míg a két külföldi hátvéd inkább csak előkészítésben jeleskedett a nagyszünetig (összesen 10 gólpassz Jonestól és Lilovtól 20 perc alatt), ennek pedig hat egységnyi SKC-fór lett a vége a második negyed lefújásánál.

A fordulást követően viszont Farkas még feljebb kapcsolt és a végül öt tripláig jutó Velkey János is élete talán legjobb A-csoportos fellépését hozta, így hiába nem indult be pontszerzésben továbbra sem a vendégek két hátvéd légiósa, a DEAC a játékrész végére már egyértelműen fölé kerekedett játékban a kintről gyengén dobó (6/33) Sopronnak.

A záró szakaszban pedig minden arról szólt, hogy sokkal nagyobb nyomás helyeződött Watkinsékra, akik ezt egyre kevésbé bírták el, a végül 11/27-es hármas mutatóval záró hajdúságiak pedig több demoralizáló pillanatban is betaláltak kintről, így ütőtávon kívül tartották a Sopront az utolsó percben és megszerezték ötödik diadalukat az idei kiírásban, míg az SKC maradt egy győzelemnél, amivel utolsó a bajnokságban.

Fotó, slide: A DEAC hivatalos facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus