Utolsó másodperces kosárral kapott ki a Szolnok Jászberényben

Pitts óriási dudaszós triplájával nyert az Olaj ellen a JKSE, így a szolnokiak a második helyen zárták az alapszakaszt.

 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 25. forduló 
JP Auto-JKSE - Szolnoki Olaj KK 80-79 (17-18, 13-20, 30-18, 20-23)

JKSE: Pitts 11/9, Rakics 12/6, Brbaklics 17/9, Alekszandrov 12/12, Pantelics 19/9.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Cseh 6, Czirbus 1.

Szolnok: Vovoda 9/3, Rudner 4, Malesevics 13, N. Milosevics 16/9, Tóth Ád. 6.
Csere: Airington 15/6, Andric 16/3, Frank -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A szolnokiak végül négy légióssal álltak fel a visszatérő Airingtonnal a soraikban, míg a berényiektől már csak Coleman hiányzott, így várható volt, hogy a megyei derbi kiegyenlített csatát hoz majd, s nem is kellett csalódnia a publikumnak. A kintről nagyon bátran tüzelő hazaiak Pantelics pontjaival 7-0-ra megléptek, amire Milosevics válaszolt kintről. 14-14-nél már utol is érte az Alekszics-had a vendéglátókat, a nagy formában lévő Tóth talált be, de Alekszandrov rögtön le is hűtötte a kedélyeket hármasával. Ekkor "robbantott" az Olaj és 19-27-re ellépett, 24-36-nál Andric kosara után pedig úgy festett, hogy teljesen uralja is a derbit. Malesevics pontjai zárták a félidőt (30-38), de hiába vezetett a címvédő, érezhető volt, hogy ha elkezdenek jobb százalékkal beesni a berényi triplakísérletek (összesen 34-szer próbálkoztak kintről ma este Kerpel-Froniusék...), akkor teljesen nyílt marad ez a csata.

Jött viszont Vojvoda sérülése és az amúgy is nagyon szűk rotációval dolgozó szolnokiak megtorpantak, Cseh György kettesével 52-54-nél már újra ott volt az Olaj nyakán a JKSE, majd Rakics vette vissza a vezetést triplájával 55-54-nél. Tudott szigorítani a védekezésén az amúgy nagyon fáradó Jászberény és 60-54-re ment már Cseh György szemfülessége révén, de Tóth Ádámé és a Szolnoké volt az utolsó szó a harmadik negyedben, ezzel pedig négy volt közte a záró 10 perc előtt.

Az utolsó etapban próbálta lezárni a meccset a Szolnok, de jött az élete mérkőzését játszó Brbaklics (17 pont, 23 VAL) és 72-78 után dobott egy kosarat, amivel felcsillant a remény 25 másodperccel a lefújás előtt a hazaiak számára. Aztán Andric adta el a labdát, ebből Alekszandrov dobott triplát a másik oldalon és máris csak egy volt közte. Ugyanakkor faultolnia kellett a Jászberénynek 5 másodperccel a vége előtt és Malesevics megtette azt a szívességet a hazaiaknak, hogy kihagyta egyik büntetőjét, az ellentámadásból pedig Pitts középre vezette a labdát és bőven a triplavonalon túlról eleresztette a meccsnyerő hármast, amivel nem csak csapata bravúrgyőzelmét érte el, de azt is, hogy nem az Olaj zárta az első helyen az alapszakaszt, hanem a Pakson nyerő Körmend.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus