Váradi dudaszós kosarával győzött a Falco Szolnokon

Drámai végjátékban, igazi ki-ki meccsen nyertek a sárga-feketék, akik hatalmas lépést tettek a második hely megszerzéséért.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-85 (24-24, 20-21, 23-15, 17-25)

Szolnok: Airington 12/3, Vojvoda 16/9, Malesevics 5/3, Milosevics 26/9, Andric 15.
Csere: Kovács P. 6/6, Tóth Á. 4.

Falco: Váradi 17/9, Curry 13/9, Perl 15/3, Bruinsma 11/3, Tóth N. 4.
Csere: Balmazovics 13/9, Bíró O. 3/3, Govens 9/9.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Kulcsfontosságúvá avanzsált az idei év hetedik Olaj - Falco összecsapása, a csata ugyanis a középszakasz második pozíciójáért zajlott - a jelenleg kilenc vereséggel álló piros-feketék egy esetleges vereséggel lecsúsztak volna a harmadik helyre a tabellán. A feldobás előtt nagy tapssal köszöntötte a szolnoki közönség a lelátón achilles-sérülése óta először helyet foglaló Sztrahinja Milosevicset, aki Báder Márton társaságában  tekintette meg a találkozót. 

Kosárra kosár volt a válasz az első percekben, Milosevic és Bruinsma 5-5 egységének köszönhetően 10-10-zel álltak a csapatok. Vojvoda triplájával némi előnyhöz jutott a Tisza-parti gárda, de a másik oldalon rögtön jött a válasz Váraditól (16-15). Juvonte Reddic hiányában már az első negyedben "bedobta" kétcenteres felállását Dragan Alekszics, Tóth Ádám mellett Andric is pályára került. Ez végül nem hozott komoly előnyt a konyhára a szolnokiaknak, Váradi a negyed utolsó másodpercében szórt újabb trojkájával döntetlennel mehettek kisszünetre a felek (24-24). 

A folytatásban elsősorban a palánk alatti játékosait igyekezett megjátszani a Szolnok, amelyet a szombathelyiek jobbára csak csapdákkal és szabálytalanságokkal tudtak ellensúlyozni. Gyorsabbak voltak viszont mezőnyben a vasiak, Govens és Bruinsma pontjaival újfent magukhoz ragadták a vezetést, időkérésre késztetve Alekszics mestert (28-31). Oda-vissza változott a vezető csapat kiléte, egyik fél sem tudta akaratát a másikra erőltetni. A Falco inkább kintről, az Olaj bentről próbálkozott, Perl hármasa már a tizedik távoli találata volt a sárga-feketéknek (38-42). A második játékrészre több hiba jutott, mint az elsőre, de a küzdelemre nem lehetett panasz - Perl időn túli büntetőivel a vendégek mehettek egypontos előnnyel nagyszünetre (44-45). 

A fordulás után is megmaradt az adok-kapok, a negyed  feléhez érve sem kerültünk közelebb a győztes kilétéhez (56-56). Nemanja Milosevic 18 ponttal volt a mezőny legeredményesebb dobója, mindhárom triplakísérlete a  kosárban landolt a szerbnek - a másik oldalon Perl Zoltán volt a húzóember 13 egységgel. Kovács Péter szórt nehéz hármast, néggyel lépett meg a Szolnok, ami a mérkőzés addigi képét elnézve tekintélyes előnynek volt mondható (62-58). Reddic hiánya nem érződött a lepattanóarányon, sőt a szombathelyiek még vezettek is e téren (24-27). Tóth Ádám adott szép zsugát Airingtonnak, az amerikai zsákolásával tovább nőtt a hazai fór - 67-60-as állással zárult a harmadik etap.  

Airington büntetőivel indult a záró felvonás, és egy ideig tartotta is magát a 9 pontos hazai vezetés. Govens és Bruinsma azonban beköszöntek kintről, már amikor úgy nézett ki, hogy elléphet ellenfelétől az Olaj, megint szorossá vált a derbi (73-68). Andric hagyott ki egy ziccert, az utolsó öt perc 76-71-ről indult - továbbra sem dőlt el semmi. Balmazovic saját maga harmadik, csapata 14.-ik trojkájával jelentkezett, majd kki is egyenlített a szombathelyi légiós. Airington tört be szépen, 2+1-es akciójával nem engedte, hogy a sárga-feketék fordítsanak. Curry azonban újfent egalizált, izgalmas hajrá következett - Airington is betalált kintről, Váradi egy labdaszerzést követően volt eredményes (82-81). Perl találta meg a rést a szolnoki pajzson, de a másik oldalon Milosevic is betalált egy támadólepattanót követően. Egy támadása maradt a szombathelyieknek, -1-nél nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak a győzelem. Bruinsma emelte rá kintről, a dobás hosszú lett, de a büntetővonal magasságában álló Váradi a levegőben méég éppen időben vissza tudta tenni a labdát, amely bepattogott a gyűrűbe - drámai végjátékban győzött a Falco Szolnokon, amivel hatalmas lépést tett a második kiemelés megszerzéséért.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus