Végig vezetve, magabiztosan hozta az első meccset az Olaj

Már az első negyedben megvolt az Olaj tíz pont körüli előnye, a paksiak nagyot harcoltak, de nem tudták megszorítani az első kiemeltet.

Férfi kosárlabda A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 92-60 (27-16, 20-17, 17-20, 28-7)

Olaj: Perry 10/6, Kovács 7, Vojvoda 12/6, Milosevics 6/3, Tóth Á. 14.
Csere: Polyák 9/6, Browning 11/9, Andric -, Ford 19/9, Tóth Z. -, Taiwo 4, Csák -.

ASE: Ruják -, Tarrant 6, Barnies 11/9, Eilingsfeld 12/3, Guinn 5/3.
Csere: Medve 11/9, Garamvölgyi -, Gulyás -, Ogunyemi 5, Hinds 10/3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Kemény játékkal, sok betöréssel kezdtek a csapatok, a nagy birkózásban pedig egyikük sem tudott ellépni – az egyik oldalon Tóth Ádám, a másikon Eilingfeld pontjaira építettek a felek. A negyed derekán megérkeztek a triplák is, Milosevics, Ford és Barnies is betalált kintről, Ford pedig középtávolról is beszórt egy duplát, erre építve  hazaiak 19-12-re megléptek. Az Olaj hamar elkezdett rotálni, a 8. percben már csak Perry volt fent a kezdőötösből, ezt azonban nem tudták kihasználni a szintén sűrűn cserélgető vendégek, Polyák hármasa után időt is kellett kérnie Schmidt Bélának. Ez sem segített, Polyák újabb triplát szórt és Browning is megszerezte első pontjait, így tíz egység fölé hízott a differencia (27-16). 

A második negyed sem indult jól a paksiaknak, sorra rontották el a kísérleteiket, a túloldalon pedig előbb Ford, majd egy parádés labdajáratás végén Perry is triplát hintett. Tarrant labdaszerzés utáni ziccere törte meg a vendégek kosárcsendjét, majd Barnies is hárompontost vágott, erre a kisebb lendületszerzésre viszont azonnal reagált Dragan Alekszics egy időkéréssel, ami után Vojvoda és Tóth kosara, majd utóbbi óriási blokkja következett. A Paks azonban nem zuhant össze, Hinds és Barnies tripláival próbálták stabilizálni a játékukat, ami sikerült is, a negyed hátralévő percei már kiegyenlített játékot hoztak (47-33). 

Eilingsfeld a padon kezdte a második félidőt, Medve játszott a helyén, alacsonyabb és gyorsabb szerkezetre váltott a Paks, ami szépen lassan elkezdett kamatozni, az említett Medve két triplát is szórt. Guinn helyére gyorsan visszajött a válogatott erőcsatár, 51-40-nél úgy tűnt, hogy visszajöhet a meccsbe a Paks. Ekkor lépett elő Vojvoda és Ford egy hármassal, miközben a túloldalon továbbra is csak Medve jelentett veszélyt a gyűrűre, így szépen lassan megint átvette a játék irányítását az Olaj, 63-43-nál pedig húsz pontra hizlalták az előnyt. Eilingsfeld és Ogunyemi igyekezett elállítani a vérzést, ami olyan jól sikerült, hogy a hozzájuk csatlakozó Hinds révén 9-0-s futást mutattak be – az Olaj ebben az időszakban a gyűrű közelében próbált helyzeteket kialakítani, de vagy rontottak, vagy jól védekeztek a vendégek (64-53). 

Polyák 2+1-es játéka adta meg az alaphangot a zárónegyed elején, majd Milosevics adott szép passzt Tóthnak, ismét kapaszkodnia kellett az ASE-nak, de Vojvoda és Perry távolija gyorsan lehűtőtte a vendégek lelkesedését, újra húsz pont közelében járt a differencia. Itt egy kissé megrogytak a vendégek, a Szolnok pedig a három triplát szóró Browning révén a 38. percre 30 pontra növelte a különbséget. A végén a beszálló fiatal Samuel Taiwo is dobott kosarakat, gálahangulatban zárult az összecsapás - összességében az első kiemelt nagyon magabiztosan kezdte a rájátszást. 

A párharc állása: 1-0 a Szolnoki Olaj javára.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus