Visszavágott a Sopronnak az Olaj

Bár korai kétszámjegyű hátrányát még ledolgozta a Sabáli-legénység, a Tisza-partiak Vojvoda és Benke vezérletével megőrizték higgadtságukat, és visszavágtak az őszi soproni vereségért.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 16. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Sopron KC 83-74 (24-11, 17-25, 27-21, 15-17)

Olaj: Vojvoda 16/3, Kovács P. 3, Benke 16/3, S. N. Milosevics 10/3, Andric 10.
Csere: Tóth Á. 8, Rowsey 13/3, Airington 5, Taiwo -, Rudner 2.

Sopron: Lemar 13/6, Warner 24/9, Takács 4, Dénes 5/3, Gordon 17.
Csere: Supola 4, Wiggins 7/3, Molnár Marc. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A bajnokság címvédője és jelenlegi listavezetője, a 13-2-es mérleggel álló Szolnoki Olaj a 7 győzelem mellett 8 vereséget számláló, tizedik helyezett Sopron KC-t fogadta a férfi NB I/A 16. fordulójában. Az előző körben a soproniak legyőzték a Pécset, az Olaj azonban egy ponttal alulmaradt Szombathelyen - ez volt a Tisza-partiak második egypontos bajnoki veresége, az elsőt épp mostani ellenfelük otthonában szenvedték el. Strahinja Milosevics továbbra sem állt Dragan Alekszics mester rendelkezésére a piros-feketéknél, a vendégektől pedig nemrégiben küldték el Lawrence Gilbertet, így négy légióssal vágtak neki az összecsapásnak Sabáli Balázsék. Gordon büntetőjével indult a derbi, Nemanja Milosevics szerezte az első mezőnykosarat. A negyed első felében kosárra kosár volt a válasz, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni (11-8). Ennél az állásnál percekig le is ragadtak a felek, a küzdelem dominált, mintsem a látványos játék. Az Olaj tudott újítani, Rowsey büntetőivel, valamint Tóth Ádám kosaraival 18-11-re lépett el a házigazda, sőt még rátettek egy lapáttal a szolnokiak, összességében egy 10-0-s futással zárták a nyitó játékrészt (24-11). 

Rowsey középtávolija indította útjára a második felvonást, majd Warner duplája törte meg az Olaj 12 pontos sorozatát. Zónával próbálkozott a Sabáli-legénység, de érdemben nem tudtak közelebb zárkózni ellenfelükhöz a szokatlan módon vnedégcsapatként fehér mezben szereplő soproniak (29-17). Az előny ellenére nem lehettek nyugodtak Alekszicsék, két válogatott játékosuk, Vojvoda és Kovács Péter is 3-3 személyi hibánál járt ugyanis. Gordon közelijével 6 pontra zárkózott az SKC, de Vojvoda és Andric gyorsan rendezték a sorokat (36-25). Rowsey 13 pontnál járt már hibátlan, 8/8-as büntetőzéssel, kellett is ez a címvédőnek, hiszen mindössze egy triplájuk akadt be tíz kísérletből. A nagyszünetre a Sopron mehetett jobb szájízzel, Dénes büntetőit követően Takács tempója akadt be a dudaszó pillanatában - öt pontra zárkóztak a vendégek, nyolccal nyerték a második negyedet (41-36). 

Bár Luksa Andric 2+1-es játéka nyitotta a harmadik etapot, Gordon, Lemar és Dénes találataival az SKC kapta el jobban a rajtot - egy pontra zárkózott a vendégcsapat (46-45). Wiggins találatával az egyenlítés is meglett a Sopronnak, kezdhette elölről a 29-14-nél még 15 egységgel előrébb járó Olaj (51-51). Tóth Ádám és Benke Szilárd léptek elő, előbbi duplát, utóbbi triplát küldött a helyére, ám a hatékonyan játszó, 21 perc alatt dupla-duplánál (13 pont, 10 lepattanó) járó Gordon nem engedte újból ellépni a piros-feketéket (59-56). Tudott azonban újítani a Szolnok, Vojvoda vezérletével egy 9-0-t futottak a házigazdák, amivel csaknem visszaállították a korábbi tekintélyes előnyüket - a negyedet Gordon szabaddobása zárta, de így is tíz pont fölött vezettek az Alekszics-fiúk (68-57).

Elérkezett a záró felvonás, a 19 pontos Werner és a 17 egységet szállító Gordon mellé szükésge volt még valakire Sabáli Balázsnak, hogy fordítani tudjanak. Próbáltak is zárkózni, de Andric vagy Vojvoda mindig jókor érkeztek, hogy megtolják az Olaj szekerét. Lemar "szállt be a buliba", de találatával is csak 14-re tudta csökkenteni hátrányát az SCK a negyed felénél (78-64). Egy 6-0-s szakasszal még egy utolsó rohamot vezényelt a Sopron, Vojvoda trojkája azonban végleg lezárta a vitás kérdéseket - bár korai kétszámjegyű hátrányát szívósan küzdve ledolgozta az SKC, a címvédő fentebb tudott kapcsolni, és visszavágott az őszi soproni vereségért. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus