Vojvoda nélkül győzött idegenben, egy lépésre az elődöntőtől az Olaj

Az ágynak esett Vojvoda nélkül idegenben diadalmaskodott a Szolnok a Ruják mellett Tarrantet is elvesztő ASE ellen, hétfőn továbbjuthat az elődöntőbe.

Magyar férfi NBI/A., negyeddöntő, 2. mérkőzés

Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK 82-96 (25-21, 15-23, 22-24, 20-28)

ASE: Hinds 23/12, Tarrant 2, Barnies 8/6, Eilingsfeld 13/3, Guinn 25/21.
Csere: Medve 2, Ogunyemi 2, Garamvölgyi 5/3, Gulyás 2.

Olaj: Perry 17/9, Browning 18/6, Kovács 2, Milosevics 17/12, Andric 12.
Csere: Ford 13/9, Tóth Á. 9, Polyák 8/6.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva megtekinthető. 

Ruják András sérülés, Vojvoda Dávid hányásos-hasmenéses vírus miatt hiányzott az összecsapásról, amely Eilingsfeld János kosarával vette kezdetét, erre a kezdőbe kerülő Browning válaszolt egy triplával az első percben. Rendkívül agilis játékkal rukkolt elő az első negyedben a paksi gárda, a negyed derekán ugyan még kapaszkodott az Olaj, de 12-9-es állás után előbb Barnies talált be a triplavonal mögül, majd Hinds kapta el a ritmust, egymás után három elsüllyesztett triplával gyorsan 10 pontra nőtt a különbség (24-14). Tóth Ádám, majd Browning szerzett kosarat, ami után Schmidt Béla időt kért, de a negyed végén Hinds csak az egyik büntetőjét értékesítette, míg a negyed végén a zárszó Polyák triplája volt, így 4 pontra közeledett az Olaj.

Továbbra sem látszott, hogy csillapodna a paksi triplazápor, előbb Hinds, majd Eilingsfeld volt eredményes távolról. Tóth Ádám 2+1-es akcióval vétette magát észre, ám tartotta minimális előnyét a Paks, Guinn és újfent Eilingsfeld volt eredményes. A negyed derekán 38-33-as hazai vezetés után azonban megváltozott a játék képe, egyrészt Tarrant végleg kiszállt egy lábsérülés miatt, másrészt Perry vette át az Olaj irányítását, pontjaival 40-38-ra zárkózott a Szolnok, sőt Browning pontos befejezéseivel félidőre 44-40-re már az Olaj vezetett.

Medve Máté volt eredményes a szünet után, majd Milosevics csak az egyik büntetőjét értékesítette, ezt követően pedig Barnies egyenlített második triplájának köszönhetően. Perry újabb hárompontosával vezetett az Olaj, de a Paks egészen más arcát mutatta, mint három nappal ezelőtt. Barnies és Eilingsfeld büntetőivel fordult a kocka, 4 ponttal vezetett a Paks a negyed közepén (54-50), de az Olaj újra megtudott újulni és a Browning-Andric páros befejezései után 59-56-nál újra az ASE kért időt. Nem tört meg a Szolnok lendülete, újabb 6-0-s roham után Schmidt Béla kikérte második idejét is a harmadik negyedben. Hinds 2+1-es akciója után a játékvezetők technikaival jutalmazták a vendégcsapat reklamálását, s újra csak 5 pont volt az Olaj előnye. Polyák újabb triplája nyugtatólag hathatott a Szolnokra, 6 pontos előnnyel várhatták a záró felvonást.

Guinn hárompontosával kezdődött az utolsó 10 perc, Hinds büntetőivel már 1 pont volt csak közte, azonban a lélektanilag is fontos pillanatokban mindig a Szolnok jött ki jobban. Támadhatott többször a Paks a vezetésért, de 73-71 után Milosevic triplájával újra nyugodtabbak lehettek a szolnoki csapat tagjai. Kapaszkodott volna a Paks Guinn triplájával, de Strahinja Milosevic előbb zsákolt, majd két triplát is elsüllyesztett egymás után, Ford trojkájával gyakorlatilag eldöntötte a lényegi kérdéseket három perccel a vége előtt az Olaj (74-89). Ugyan az ASE kikérte utolsó idejét is, de már a mérkőzés kimenetelét ez nem befolyásolta, így az Olaj látszólag sima, de a mérkőzés képéhez képest hatalmas különbséggel 96-82-re nyert, ezzel megteremtve a lehetőséget, hogy hétfőn a Tiszaligetben lezárja a párharcot.

A párharc állása: 2-0 az Olaj javára.

fotó: kosarlabda.ase.hu/Molnár Gyula

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus