Vojvoda-parádéval, Szolnokon szakadt meg a Körmend sorozata

24 triplát és nagy csatát hozott a csúcsrangadó, amelyet végül a 35 pontos Vojvoda vezetésével ezúttal a Szolnok nyert meg, így megszakadt a Körmend 11 meccses győzelmi sorozata.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház 
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 88-84 (19-20, 31-23, 18-15, 20-26)

Szolnok: Vojvoda 35/21, Frank 3, Malasevics 17/9, Milosevics 8, Andric 9.
cserék: Airington 6, Rudner 3/3, Tóth Á. 7

Körmend: Németh Á. 7/3, Price 17/3, Bradford 15/12, Hammonds 6/6, Delas 7.
cserék: Thames 16/3, Ferencz 14/12, Csorvási 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Jobban kezdte a rangadót a továbbra is erősen tartalékos, négy légióssal, illetve Benke és Kovács nélkül felálló Szolnok, az első dobások beestek a hazaiaknál, így 10-7-re vezetett a társaság Malesevics agresszív betörésével - ezt azonban két gyors körmendi támadás és két körmendi tripla követte, úgyhogy hamar átvette a vezetést a bombaformában, 11 meccses győzelmi szériával érkező listavezető. Innentől az MTE járt előrébb az első negyedben, a végén Vojvoda szövegelésért kapott egy technikait, majd ott a játékvezetők nem igazán értették meg egymást és a szituációt, úgyhogy Zollner mester és a szurkolótábor sem fogta vissza magát - végül rendeződött a helyzet, Vojvoda pedig egy saroktriplával válaszolt. A második negyed pedig már az ő parádéjával indult, két nagyon nehéz, nagyon látványos hármast bombázott a gyűrűbe, Malasevics is beköszönt távolról, úgyhogy az Olaj egy 11-2-t rohant és nyolcpontos előnyt épített fel. Mindkét csapat próbált keményen, agresszíven védekezni és minél jobban megnehezíteni ellenfele dolgát, de mégis mindkét fél jól dobta a nehéz helyzeteket is és ebből Vojvoda extrájával kicsit ki tudott emelkedni a Szolnok. Bár egy leütésből eldobott Thames-hármassal 38-38-nál megint egyenlített a Körmend, de végül a hazaiak 50-43-ra vezettek a nagyszünetben, a sokszor megénekelt Vojvoda pedig már ekkor 23 pontnál és 6/8 triplánál (!) járt - Malasevics is nagyon szívta magát (15 pont, 6/6 mezőnyből, közte 3/3 tripla), míg a vendégeknél senki nem jutott még el tíz egységig. 

A fordulás után Dragan Alekszics változtatott és a kétcenteres felállással nyitott, Tóth Ádám pedig azonnal jelentkezett is két kosárral, így rögtön tíz pont fölé nőtt a hazai előny, igaz, közben Vojvoda és Malasevics is három-három faultnál járt már. Itt Bradford két hármasával még stabilizálta magát az MTE, közte 14-ről közte 7-re jött vissza, de elég egysíkúvá vált a vendégek játéka, dobálták a triplákat, amik nem estek be, úgyhogy a "színesebben" és valamivel pontosabban támadó Olaj ezt a különbséget már tartani tudta. Sőt, a harmadik negyed végén az Andricék ellen esélytelennek bizonyuló Csorvási ki is pontozódott, úgyhogy az itt már stabilan tíz pont körüli hátrányban lévő vendégek egyre nehezebb helyzetbe kerültek. Az utolsó negyed 68-58-ról vette kezdetét, ahol Price kosaraival azért közelebb lopózott a játékot gyorsítani próbáló MTE, Ferencz hármasa után már 73-70 állt az eredményjelzőn, de az ismét felpörgő Vojvoda és a nagy tűzzel játszó Andric vezetésével visszaverte ezt a rohamot a címvédő. Bő négy perccel az órán aztán egy támadófaulttal Milosevics is kipontozódott, de a Szolnok továbbra is kőkeményen védekezett, elöl pedig egy-egy támadópattanó, két Airington-büntető és egy nagyon clutch Vojvoda-dupla így is húzta a szekeret, másfél perccel a vége előtt pedig visszakúszott hat pontra a különbség, itt kért időt Zollner.

A döntő játékokat azonban ezúttal a hazaiak csinálták meg, Bradford keze megremegett a büntetővonalról, kettőből kettőt kihagyott, a következő támadásból Rudner viszont bevágott egy hatalmas triplát, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a küzdelmet. Itt két nagy hármassal még hirtelen visszajött közte kilencről háromra a Körmend, de már csak húsz másodperc volt az órán, a 35 pontos, 7/13 triplás Vojvoda bedobott három büntetőt, úgyhogy az Olaj állította meg az MTE-t - 11 győzelem után kapott ki újra a listavezető, a Szolnok pedig jelezte, hogy még ilyen felállásban is bőven számolni kell vele. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus