Warner vezérletével könnyed soproni siker a DEAC ellen

Már az első negyedben tíz pont fölötti hátrányt szedtek össze a hajdúságiak, és bár sokáig jól futottak az eredmény után, a végére elfáradtak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 11. forduló 
Sopron KC - DEAC 102-85 (24-12, 20-20, 30-28, 28-25)

Sopron: Lemar 23/9, Warner 31/9, Takács 3/3, Dénes 2, Gordon 7.
Csere: Wiggins 20/3, Supola 3/3, Gilbert 13/9, Molnár Marc. -, Buzsáki -, Werner -.

DEAC: Dugat 13/3, Manigat 12/6, Boriszov 15/9, Ivosev 21/6, Amigo 8.
Csere: Polyák 6, Velkey 2, Omenaka 2, Bognár 4, Tóth B. 2, .

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Közvetlen riválisok csaptak össze a hűség városában a férfi NB I/A tizenegyedik fordulójában, hiszen az egyaránt 5-5-ös mérleggel álló Sopron és a DEAC találkoztak. Mindkét együttes győzelemmel hangolt erre a derbire, melynek tétje az igen sűrű középmezőnyből való elmozdulás volt - a hajdúságiak első idegenbeli sikerükre is hajtottak. Gilbert és Dénes Gábor játéka volt kérdéses, végül mindketten vállalták a játékot. Warner eladott labdájával indult a meccs, Dugat dobott belőle könnyű ziccert, majd Ivosev is megbüntetett egy könnyelműséget (2-6). A soproniak amerikai irányítója azonban ezzel együtt is hasznos volt, öt ponjával fordítottak a hazaiak 4 perc játékot követően (9-8). Kisebb kosárcsend következett, amelyből a hazaiak ébredtek előbb - 11-9-et követően egy 9-0-s futást mutattak be, Berényi Sándor kénytelen volt magához rendelni a megtorpanó debrecenieket (20-9). Ennek ellenére Lemar szórt triplát, mielőtt Ivosev megtörte volna a DEAC rossz sorozatát - agilisebben játszott az első játékrészben a Sopron, pontok tekintetében pedig "kétszer olyan ügyesek voltak", mint ellenfelük (24-12).

Dugat talált be a második felvonás nyitányaként, ő 6, Ivosev pedig 8 pontnál járt a hajdúságiak oldalán - senki más nem szerzett pontot a gárdából. Wiggins köszönt be négy ponttal, zsákolása után zúgott az "SKC! SKC!" a lelátóról (28-14). Bár Supola trojkájával már 17-tel is vezettek a házigazdák, Omenaka és Borisov is megérkezett a mérkzésbe, gyors öt pontjukkal zárkózott a DEAC (31-19). Állandósult a tíz pont körüli hazai előny, Borisov harmadik hárompontosa azonban időkérésre késztette Sabáli Balázst, kezdett belelendülni ugyanis a montenegrói a lassú kezdést követően (36-25). Látványosnak nem lehetett nevezni ekkoriban a játékot, dodogott a kezekben a labda. Manigat kapott technikai hibát, Warner büntetője a kosárban landolt - tartotta előnyét az SKC (40-29). Egy szépen kijátszott akciót követően Lemar közelije zárta a félidőt, magabiztosan vezetett a Sopron a kissé tompa vendégekkel szemben (44-32).  

Amerikai pontokkal indult a harmadik etap, Godron, Dugat és Warner is betaláltak. Velkey "mentette meg a haza becsületét", bár közelebb nem zárkózott, de legalább a különbséget tartotta a DEAC (51-37). Ivosev tett vissza egy támadópattanót, majd adott gólpasszt Amigónak - a meccs nagy részében partiban voltak a debreceniek a Sopronnal, az elején beszedett nagyobb hátrányt azonban nehezen dolgozták le (59-45). Kisebb kosárcsend után elkezdtek jönni a pontok, az adok-kapok azonban lényegi változást nem hozott a differenciát illetően - mindenre volt válasza a Sabáli-legénységnek (67-50). Egy 7-0-s etappal lopózott közelebb a Debrecen, figyelnie kellett a házigazdának, nehogy vérszemet kapjanak a vendégek - figyeltek is, Lemar öt pontot hintett, Ivosev pedig két büntetőjéből egyet dobott be a negyed zárásaként (74-60). 

Huszáros hajrára volt szüksége a DEAC-nak, hogy visszajöjjön a meccsbe - a 21 pontos Ivosev mellett csak a 15 egységig jutó Borisov, valamint a 13-at termelő Dugat volt veszélyes a gyűrűre. Ezt a játékrészt is jobban kezdte az SKC, Wiggins trojkájával már a húszat közelítette a különbség (85-66). Úgy festett, elkészült erejével a Berényi-csapat, a különbséget csak tartani tudták, közelebb zárkózni nem. A remeklő, már 31 pontnál járó Warner vezérletével nem engedte kiénekelni szájából a sajtot a hazai gárda - bár a két középső negyed gyakorlatilag egál volt, az első és a negyedik játékrészben meggyőző fölényben kosarazott a Sopron, és megérdemelten zsebelte be hatodik sikerét a bajnokságban, fontos lépést téve a kupa nyolcasdöntője felé.  

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus