Warnert elvesztette, Gordont visszakapta, a KTE-t legyőzte a Sopron

Nagyrészt az SKC diktálta a tempót, de a Kecskemét szorossá tudta tenni a negyedik negyedet - utolérni viszont nem tudta ellenfelét, hazai győzelem született. 

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház
Sopron KC - KTE-Duna Aszfalt 83-79 (18-13, 33-21, 12-26, 20-19)

Sopron: Warner -, Lemar 22/6, Supola 17/6, Dénes 6/3, Wiggins 11.
cserék: Molnár 10/3, Buzsáki -, Gordon 17.

Kecskemét: Green 17/6, Wittmann 14/6, Dimics 10, Dramicsanyin 14/12, Karahodzsics 10.
cserék: Molnár D. -, Kucsera 2, Mészáros 6/6, Molnár M. 6

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A hazaiaknál továbbra sem volt ott a kezdőben Wesley Gordon (Takács pedig a padon sem), míg a vendégek Marko Djeraszimovics nélkül érkeztek meg - Gordon viszont csereként ezúttal már beszállhatott, még az első negyed során elő is vette őt Sabáli Balázs. Dramicsanyin és Dimics támadópattanóival jobban kezdte a találkozót a KTE, vezetett 9-4-re, néhány perc után azonban elfogyott a puskaporuk és hosszú percekig nem találtak a gyűrűbe, amely idő alatt a Sopron viszont úgy is dobott kilenc pontot, hogy Warnert két perc után nélkülöznie kellett. A támadásbeli problémák pedig mélyebbnek bizonyultak a Kecskemétnél ennél a néhány percnél, a 18-13-ra elvesztett első negyed után a második elején is pocsékul játszott a gárda, alig érte el a 20%-os (!) mezőnymutatót - ezzel szemben a hazaiaknál Supola parádézott, villámgyorsan beszórt 10 pontot és a Warnert elvesztő társaság élére állt. Forray Gábor már 33-18-nál intette magához övéit, de itt is csak annyit tudott tenni, hogy megállította a zuhanást, közelebb nem került ellenfeléhez a festékből és középtávolról iszonyatosan sok dobást elhibázó Kecskemét - a nagyszünetben 51-34 állt az eredményjelzőn úgy, hogy a mentálisan sokkal élesebbnek tűnő hazaiak 60% felett dobtak, míg a vendégek a 40-et sem érték el. Érdemes volt kiemelni, hogy Lemar (14 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) igazi vezérként játszott, de mellette a 13 pontos Supola és a 10 egységig jutó Molnár is extrát hozott - közben pedig Gordon is nagyon komoly faktorrá tudott válni, úgyhogy messze a KTE fölé nőttek. 

A harmadik negyedben aztán a védekezésén tudott csavarni a vendég együttes, így közelebb lopózott, de támadásban továbbra is nagyon döcögött a szekér, amelyen a kihagyott büntetők sem segítettek, így lassan ment a felzárkózás. Mészáros triplájával aztán visszajöttek 54-47-re a játékrész derekán, öt perc alatt 13-3-ra verték a teljesen megálló, sokat hibázó Sopront és itt azért már melegedett a pite a hazaiak számára - Dramicsanyin is bezörgetett kintről, majd Gordon támadófaultja után egy technikait is kapott a soproni csapat. 55-51-nél aztán megrázta magát az SKC, előbb Lemar, majd Wiggins is faulttal együtt dobott kosarat, de itt már lendületbe jött a KTE és a záró etap 63-60-as állással vette kezdetét - régen látott közelségbe ért vissza a Forray-legénység. A negyedik negyed aztán végig három-hat pontos hazai vezetéssel telt, Wittmann, majd Mészáros, aztán Molnár Márton is beütötte a negyedik faultját, de ennek ellenére nem dőlt el a küzdelem, majd ez a néhánypontos távolság - így haladtak végig a csapatok és 77-73-mal kezdték meg az utolsó két percet.

Itt azonban Karahodzsics hibázott, a veterán Dénes pedig bebombázott egy clutch triplát, ez pedig döntőnek bizonyult - az időkérés utáni dobást Dimics elrontotta, majd bár Green még beemelt egy hármast, de ez már nem számított, a Sopron lemenedzselte a hátralévő időt és nagyon fontos győzelmet aratott. Egyénileg Gordon (17 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 35 VAL), Lemar (22 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) és Supola (17 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, míg a KTE-nél Wittmann (14 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 4 szerzett, 0 eladott labda) tett ki magáért leginkább. Fontos: úgy nyert a Sopron a hatodik helyen álló Kecskemét ellen, hogy Warnert alig két perc játék után elveszítette. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus