2024-től kevesebb légiós lesz a férfiaknál

Báder Márton lesz az egyetlen elnökjelölt a május 2-i tisztújító küldöttgyűlésen.

Rendkívül eredményes évet tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az elmúlt esztendőben – derült ki a szövetség gazdasági beszámolójából. Az MKOSZ elnöksége elfogadta a szakmai anyagot, s a következő év gazdasági tervét is. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Közel 700 millió forintos eredménnyel zárta az elmúlt esztendőt az MKOSZ. Ez nagy biztonságot jelent, ami ebben a nehéz európai gazdasági környezetben rendkívül sokat jelent. Bodnár Péter főtitkár ismertette a szervezet pénzügyi tervét is, mely szerint 6,5 milliárd forintos költségvetésből gazdálkodik a sportág.
 
Elfogadta az elnökség a jövőévi bajnokságok versenykiírását is. Érdekesség, hogy a 2024/25-ös szezontól a férfiaknál négyre csökken a 12-es mérkőzés keretébe nevezhető, nem hazai nevelésű játékosok száma. Ezzel együtt, a klubokkal történt egyeztetések folyományaként kivezetik a 24/25-ös szezontól az U23-as szabályt.
 
Véglegessé vált a május 2-i tisztújító küldöttgyűlés elé kerülő elnöki és elnökségi tagjelöltek száma. Eszerint a küldöttek bizalmát egyetlen elnökjelölt (Báder Márton) és tizenkilenc elnökségi tagjelölt kéri majd.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus