A cseh élvonalból igazolt a ZTE

Tony Hicks a cseh bajnokságban 16.8 pontot átlagolt.

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

Újabb játékossal sikerült megállapodni klubunk vezetőinek, így az amerikai Tony Hicks lett a harmadik nyári új igazolásunk a Zalakerámia ZTE KK-nál.   

Korábban már bejelenthettük, hogy a szerb Danilo Ostojic marad csapatunk keretében, ahogy a fiatal Simó Bence is. Új érkezőként az amerikai Delano Demetrius Spencer és a Soprontól igazolt U19-es válogatott Csátaljay Péter csatlakozott együttesünkhöz, ezúttal pedig Tony Hicks érkezését jelenthetjük be.  

Az amerikai fiú 1994. március 15-én született, 187 cm magas (point guard), a Louisville és a Pennsylvania egyetemi csapataiban edződött az NCAA-ban. Első európai csapata a német a Rostock Seawolves lett 2018-ban, majd az angol Surrey Scorchershez, onnan vissza Németországba, a Bochum együtteséhez vezetett az útja. Az előző szezonban, novemberben csatlakozott a cseh élvonalbeli Usti nad Labem együtteséhez, melyben 34 mérkőzésen lépett pályára, 16.8 pontot átlagolt és mérkőzésenként 5.5 asszisztot jegyzett. Cseh együttesével a bajnokság legjobb négy csapata közé jutott. Nem lesz ismeretlen vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka számára sem, amit bemutatkozásként Tony Hicks is megemlített:

 "Hálás vagyok ezért az új lehetőségért és kihívásért. Nagyon jó dolgokat hallottam a ZTE-ről és a magyar bajnokságról is, alig várom, hogy munkába álljak és megismerjem a srácokat, a várost és a szurkolókat is. Személyesen ismerem az edzőt az elmúlt csehországi szezonból, teljesen bízom az ő rendszerében és elképzeléseiben. Hiszem, hogy ez egy különleges év lesz mindenki számára Zalaegerszegen.“

 

Fotó, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus