A DEAC 5 ponttal győzött a Szedeák otthonában

A félidőben 15 ponttal vezetett Berényi Sándor együttese, ebből maradt 5 egység a végére.

Felkészülési mérkőzés, Szeged
Naturtex-SZTE-Szedeák - DEAC 85-90

Szedeák: Boltics 4, Wirth 24/9, Green 17/9, Davis 25/6, Sulovics 12. Csere: Mike, Kerpel-Fronius 3, Bonifert, Révész, Mayer. Edző: Andjelko Mandics.

DEAC: Manigat 27/6, Polyák 9/3, Bognár 7/3, Boriszov 31/12, Amigo 7. Csere: Tóth 2, Balázsi, Kozák, Kósa, Omenaka 5, Velkey 2. Edző: Berényi Sándor.

Az első negyedben 23-21-re vezetett még a hazai gárda, ám a második negyedben robbantott a vendég hajdúsági alakulat, 25-8-ra nyerte ezt a felvonást (31-46). A fordulás után ugyan felzárkózott Andjelko Mandics csapata, de 5 ponttal a DEAC jobbnak bizonyult végül.

A szte-szedeak.hu összefoglalója Andjelko Mandics nyilatkozatával:

Az első hazai nyilvános edzőmeccsünket játszottuk a Debrecen csapata ellen: a jó kezdés után azonban egyre több hibával játszottunk, amit a vendégek kíméletlenül ki is használtak. Ennek köszönhetően igen komoly, közel 15 pontos előnyt építettek ki, ez meghatározta a meccs további szakaszát. A nagyszünet után ugyan feljavult a játékunk, és a hajrában többször is csak egylabdás volt a különbség, de nem tudtuk megfordítani a meccset, és végül 5 ponttal kaptunk ki. Nincs megállás, hiszen csütörtökön 16 órától Pécsett a Kaposvár ellen játszunk a Matro-PVSK kupa elődöntőjében – másnap pedig a Pécs-Eszék meccs győztese vagy vesztese jön a helyosztón.

Andjelko Mandics: – Az edzőmeccsek lényege, hogy a tréningeken gyakoroltakat kipróbáljuk éles helyzetben is. Az első félidőben 46 pontot kaptunk, a koncentrációnk nem volt megfelelő. Kicsit fáradtak is a srácok, és ekkora hátrányból nem is könnyű visszajönni. Voltak jó periódusaink, de most már abban a szakaszban járunk, amikor stabilabb játékot kell nyújtanunk.

Forrás - szte-szedeak.hu
Fotó, Slide - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus