A Falcótól függ a bajnokság sorsolása

Gráczer György beszélt erről. 

fotó: falcokc.com

Az MKOSZ törölte a középszakaszt!

Gráczer György, a Falco ügyvezető jea szerdai sajtótájékoztatón az MKOSZ döntéséről is beszélt, amely összefügg azzal, hogy a FIBA még nem határozott a 2020/21-es BL-rajtot illetően - írja a szombathelyiek honlapja.

- A FIBA-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a sorozat selejtezői után, szeptember végén döntenek a Bajnokok Ligája indulásáról, illetve az esetleges halasztásáról. Az MKOSZ így érvényes sorsolást még nem tudott végrehajtani, ennek tükrében két variációt vázolt fel a keddi tájékoztatásában. Amennyiben a Bajnokok Ligája rajtját januárra halasztják, akkor szerdai-szombati napokon, sűrített bajnoki ritmusban lesznek a bajnoki mérkőzések december végéig. Amennyiben időben, október közepén kezdődik a BL, akkor egyáltalán nem lesznek hétközi bajnoki fordulók. A Falco esetében ez kaotikus állapotot eredményez, ugyanis ebben az esetben nem tud pályára lépni azokon a hétvégéken, amikor hétköznap nemzetközi meccsünk van, hiszen a keddi elutazás, a szerdai meccs és a csütörtöki hazaérkezést követően nincs elég idő – a járványügyi előírásoknak megfelelően – elvégezni a két koronavírus-tesztet, tehát bajnoki meccset nem tudunk játszani. Ezeket a találkozókat később kell pótolni, ami hatalmas hátrány lehet számunkra – mondta klubunk ügyvezetője, aki hozzátette, hogy az MKOSZ és a Falco együtt van rossz helyzetben, hiszen jelenleg nem tudni, milyen versenykiírást tegyen közzé, hogy ne sérüljenek a csapatok érdekei. 

Tóth Kálmán sportbizottsági elnök hozzátette: a Soprpn, a Diósgyőr és a Falco ugyanabban a helyzetben van jelenleg. Nem az MKOSZ, hanem a FIBA illetékesei akadályozzák azt a helyzetet, hogy egy normális sorsolást ki lehessen alakítani, írni. Ha az ellenlábasaink kiegyensúlyozott szezont produkálhatnak ősszel, mert előre tervezhetnek, mivel nem érintettek januárig a nemzetközi kupákban, miközben a Falco versenyhátrányba kerülhet december végéig. Ugyanakkor el kell mondani, hogy eltökéltek vagyunk a BL-indulásban, ezért is kell hangsúlyozni, hogy számos játékos szerződtetése a BL-indulás miatt jöhetett létre, a kölcsönös érdekek mentén mindenkinek jó, ha játszhat a BL-ben. Nem tudunk elfogadni majd olyan versenykiírást, ami az ellenfeleinket hozzák előnyösebb helyzetbe, mert közben mi képviseljük a BL-ben Magyarországot.  

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus