A Pécs nyert Bonyhádon

Ma délelőtt elkezdte a felkészülési meccseket a Pécsi VSK-Pannonpower együttese, méghozzá az NBI/B előző idénybeli bajnoka, a Bonyhád otthonában - a vendégek győzelemmel indították az "előidényt".

2014.08.30., Bonyhád, Felkészülési mérkőzés
B-Beton Bonyhádi KSE - Pécsi VSK-Pannonpower 71-93

B-Beton Bonyhádi KSE legjobb dobói: Faragó 19/3, Marin 10, Hegedűs 10, Lukács 10/3. Edző: Morgen Frigyes

Pécsi VSK-PANNONPOWER: Halász 10/3, Stojanovic 21/9, Bíró 13/9, Harazin 15, Horti 16. Bödör 4, Somogyfoki 6, Czukor 6, Pongó Ma. 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Másodedző: Czigler László

A felkészülési időszak első mérkőzését játszotta felnőtt csapatunk Bonyhádon. A légiósok csak jövő héten csatlakoznak a csapathoz, de még a magyar mag sem volt teljes, Délity Bence bokasérülés miatt ebből a körből kimaradt. Játszott viszont Srdjan Stojanovic, akinek honosítása folyamatban van, de mindaddig, míg az állampolgárságot meg nem kapja, hivatalos mérkőzésen nem segítheti társait.

Az előny már az első negyedtől a pécsiek kezében volt, de Csirke Ferenc a mérkőzés előtt is felhívta a figyelmet arra, nem a dobott pontokkal fog törődni a mai napon! - Elégedett vagyok, mert amit a srácoktól láttam, az nyomokban tartalmazta azt is, amit elvártam, amit eddig gyakoroltunk - foglalta össze gondolatait Csirke Ferenc. - Szerettem volna látni, hogy egy idegen csapat ellen hogyan védekezünk, és hogy az eddig vett figurákból mit tudunk a gyakorlatban kihozni. Sok hibával játszottunk, sablonosan szólva szezoneleji formában, de láttam sok bíztató jelet is.

A hibákat még van ideje kijavítani csapatunknak, a bíztató jelekről szólva azonban érdemes hosszabb fejtegetésbe is bocsátkozni. Az első negyedben Bíró és Harazin pontjaival lépett meg a PVSK, és a kívánt védekezés is jó százalékban érvényesült. A második játékrészben Stojanovic-ra figyelhettünk fel, 11 pontot termelt bravúros százalékkal. De Czukor sem félt felemelni a labdát, ha helyzetbe került és több alkalommal Harazin-Horti, vagy Somogyfoki-Horti összjátéka is szép kosárral zárult.

A térfélcserét követően kicsit visszaesett csapatunk játéka, számos eladott labdával nehezítettük a dolgunkat, és a faultok is gyors ütemben gyűltek. A hullámvölgyből azonban sikerült kikászálódni az utolsó negyedre, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a magyar maggal kiálló csapatunk a B csoportos Bonyhád ellen.

Foto, Slide - sport365.hu
Forrás - pvsk-panthers.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus