A Szedeák Krasznojarszkba utazhat az EC-selejtezőre

A FIBA bejelentette, hogy mely helyszíneken rendezik meg a Europe Cup idei selejtezőit - a Szedeáknak közel hatezer kilométert kell utaznia.

A Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája a Mongóliától északra található Krasznojarszkban harcolhatja ki a FIBA Europe Cup főtáblájára jutást. Előbb egy előselejtező körben lépnek pályára az észak-macedón TFT Szkopje ellen, ha ezt az akadályt sikerrel veszik Szrecsko Szekulovics fiai, akkor még két meccset kell nyerniük. Az elődöntőben a házigazda orosz csapat az izraeli Hapoel Haifával, a Szedeák pedig a német Medi Bayreuth-tal találkozhat. A két összecsapás győztese mérkőzik meg a döntőben, ahonnan a győztes a FIBA Europe Cup főtáblájára kvalifikál. Elképzelhető, hogy az esetleges visszalépések miatt egyébként a selejtezőcsoportban a döntőbe jutás is elegendő lehet a csoportkörbe jutáshoz. 

A selejtezőtorna küzdelmeit a tervek szerint 2021. szeptember 28. és október 1. között rendezik, a másik három helyszín a hollandiai Groningen, a bolgár Szófia és az észt Parnu. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus