A szezon befejezése után az új csapatot tervezik Szolnokon

A klub felvette a kapcsolatot Vojvoda Dávid menedzserével.

Az Olajofficial.hu interjúja:

 

"Ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor most a kupaszereplést értékelnénk Csősz Tamással, a Szolnoki Olajbányász ügyvezető igazgatójával. Azonban a világméretű koronavírus-járvány felülírt minden létező forgatókönyvet, s mára a sportélet megállt, így a kosárlabda pályák is teljesen kiürültek. Az ügyvezetővel beszélgettünk a sport nélküli időszakról.


Három hete állt meg az élet a kosárlabdázásban Magyarországon. Mi történt azóta a klubnál?

Már-már egy örökkévalóságnak tűnik a bejelentés óta eltelt idő. Amikor március 17-én meghozta döntését az MKOSZ elnöksége a befejezésről, akkor minden megváltozott körülöttünk. Bármennyire is sajnáltuk ezt akkor és ott, az élet bebizonyította: ez volt az egyetlen helyes döntés. Mi magunk is ezt a javaslatot támogattuk előzetesen. Még aznap behívtuk kora este a csapatot, s tájékoztattuk a játékosokat, a szakmai stábot.

Miként fogadták a hírt?

Nyilván ők is sejtették a döntést, estére pedig tudták is. A legnehezebb az volt, hogy rádöbbentek, ez az utolsó alkalom, amikor így együtt vagyunk a csarnokban. Kellemesebb búcsút terveztem a csapatnak a szezon végére, azonban a vírus átírt mindent.

Gondolom, azért a jövő is foglalkoztatta őket.

Ezen az utolsó közös megbeszélésen minden játékoson, az edzői stábon és a klub dolgozóin is érezhető volt a feszültség azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni a következő pár hétben. Azt gondolom, hogy az ilyen kritikus helyzetekben minél gyorsabban cselekedni kell és mindenkinek tisztán kell látnia, mire is számíthat a következő hetekben, hónapokban. Így még kedd este a külföldi, másnap reggeltől pedig a magyar játékosainkkal ültünk le tárgyalni.

Mennyire voltak partnerek a játékosok ebben a helyzetben?

Le a kalappal a fiúk előtt, példaértékű volt a hozzáállásuk. A külföldi játékosaink közül az amerikaiak érthetően minél hamarabb haza szerettek volna repülni, ekkor már szóba került az amerikai légtérzár. Nemanja Krstic és Marjan Cakarun Szolnokon szeretett volna maradni a következő hetekben. A tárgyalásokat zökkenőmentesen zártuk le, közös megegyezéssel váltunk el mindenkitől. Számomra különösen fontos, hogy jól érezték magukat nálunk, azt mondták, megtiszteltetés volt a Szolnoki Olajbányász játékosaként a pályára lépni és egy hihetetlen szurkolótábor támogatását élvezni mérkőzésről mérkőzésre. A technikai vezetőnk még aznap meg is vásárolta az amerikai játékosaink számára a repülőjegyeket, így március 20-án ők már haza is repültek.

A magyarok zömének élő szerződése van, az ő esetükben miben állapodtak meg?

A magyar játékosainkkal is rövid időn belül sikeresen lezártuk a tárgyalásokat és megegyeztünk a jövőbeni közös munka folytatásáról. Egytől egyig megemlítették, hogy a szurkolók kiváló atmoszférát teremtettek a mérkőzéseken és kiemelték a szponzorok és a klub alkalmazottai által elvégzett munkát. Hogy konkrétummal is szolgáljak, kifejezetten sokra tartották az új erőnléti edzőnk, Ecseki Dániel szakmai tudását.

Akkor most a klub munkáját is át kellett szervezni erre az időszakra.

A klub élete nem állt meg. A home office, vagyis az otthoni munkavégzés bevezetése nem jelentett nehézséget. Március közepétől elindult az év lezárása a klubnál, az ezzel kapcsolatos teendők adnak bőven feladatot. Ezzel párhuzamosan minden partnerünkkel egyeztetünk, átbeszéljük, hogyan hat a közös munkánkra a vírushelyzet. A játékosok sem pihennek, hetente többször edzéstervet kapnak az erőnléti edzőnktől, ami különösen fontos, hiszen most minden eddiginél hosszabb szünet áll előttük. Folyamatosan dolgozunk, hogy az előttünk álló szezontól bevezetett U23-as szabály előírásainak megfeleljünk, és a korosztályukban kiemelkedő magyar játékosainkkal tovább is együtt dolgozhassunk. Természetesen terveink között szerepel a magyar játékoskeret további megerősítése is.

Mi a helyzet a csapattal a jövő szempontjából? Kinek van szerződése, kivel kell megállapodni?

Juhos Leventének, Kovács Péternek, Csák Bencének, Pallai Tamásnak, Frank Áronnak, Arnóth Zoltánnak szerződése van jövőre. Rudner Gábor reményeink szerint csapatunkban képzeli el a jövőjét. Samuel Taiwoval az előző héten megegyeztünk, így ő továbbra is a csapatunkat erősíti. A külföldi játékosok esetében minden klub most kivár, esetükben majd nyáron várhatók a szerződéskötések.

A napokban megjelent a hír, hogy Vojvoda Dávid szabadon igazolhatóvá vált.

Figyelemmel kísértük korábbi játékosunk olaszországi szereplését. Kétségtelenül Dávidhoz fűződik a legeredményesebb időszaka az Olajbányásznak. Éppen ezért hazaérkezése után rögtön felvettük a kapcsolatot Dávid menedzserével.

Akkor alighanem hiányoznak már a veszélyhelyzet-mentes napok.

Szerintem ezzel a legtöbben így vagyunk már. A klubnál mindenki várja, hogy újraéledjen a kosárlabdaélet a sportcsarnokban. Játékosaink az otthoni edzések helyett már szívesen visszatérnének a Tiszaligetbe, ahogyan mi is. De addig is, amíg erre sor kerülhet, ezúton kívánok kellemes húsvéti ünnepeket klubunk valamennyi szimpatizánsának, s egyben arra biztatok mindenkit: tartsa be az előírásokat, s ha nem létfontosságú útra kelni, akkor maradjon otthon!"

Kép: Olajofficial.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus