Amerikai bedobót igazolt a PVSK

Kenney Funderburk az előző szezonban az Inter Bratislavánál kosarazott, kétszer is játszott a Pécs ellen.

A csapat hivatalos honlapja, a pvsk-panthers.hu számolt be az igazolásról:

Veljko Budimir és Mike Lewis II után újabb légióssal egyezett meg csapatunk a napokban. A 28 éves, 193 cm magas amerikai Kenney Funderburk nálunk folytatja pályafutását. A 2-3-as poszton bevethető játékos nem is teljesen ismeretlen a számunkra, hiszen az előző szezont az Inter Bratislava csapatában töltötte, így az Európa Kupában kétszer is láthattuk őt játszani.

Funderburk nem is zárt rossz szezont, hiszen a Bratislava egyik alapembere volt a szlovák bajnokságban, ahol 30 perces meccsenkénti játékperc alatt 12,2 pontot, 4 lepattanót és 3,7 asszisztot gyűjtött átlagban. A nemzetközi porondon pedig még ennél is egy kicsit többet tett be a közösbe, hiszen majd 15 pontot, 5,3 lepattanót és 5,1 gólpasszt átlagolt. Az ellenünk játszott két meccsén ráadásul alaposan megszórta magát. Pozsonyban 30 pont, 8 lepattanó és 8 gólpassz volt a mérlege, Pécsett pedig 24-4-4 volt ugyanezen számsora.

Egy tapasztalt, jó képességű, ponterős légióssal erősödtünk tehát, így egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy teljes legyen keretünk a következő szezonra. Terveink szerint ehhez még egy igazi erősítést jelentő, 4-5-ös poszton bevethető légiós hiányzik!

A PVSK-Veolia alakuló csapatlistája: Bíró Levente, Carev Aleksej, Demeter Attila, Dragasevics Veljko, Erdei Ádám, Kenney Funderburk, Krivacsevics Marko, Laufer Gergely, Mándity Marko, Meleg Gergő, Mike Lewis II, Rátvay Balázs, Rátvay Tamás, Ruják András, Veljko Budimir. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Edző: Andrija Csirics.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, Fotó, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus