Amerikai bedobóval erősített a Sopron

Dayon Griffin az előző évadban az NB I két csapatában, Kaposváron majd Szolnokon is megfordult.

A Sopron KC közleménye:

Megvan csapatunk negyedik idegenlégiósa, akivel nem vettünk zsákbamacskát. A rutinos, az előző évadban az NB I két csapatában, Kaposváron majd Szolnokon is megforduló 28 éves, 194 centis, amerikai Dayon Griffin már ma bekapcsolódik csapatunknál az edzésmunkába.

Griffin az egyetemi éveit követően Európában kizárólag élvonalbeli csapatokban szerepelt, az NB I mellett többek között Görögországban, Lengyelországban és Németországban. Az előző szezonja fölöttébb mozgalmas volt, Kaposváron kezdte (11 mérkőzés, 14,2 pont, 3 lepattanó, 3,5 gólpassz), majd átmenetileg a sok sérülés sújtotta Szolnok szerződtette (6 mérkőzés, 9,7 pont, 2,5 lepattanó, 2 gólpassz). A szezon záró szakaszában a német élvonalbeli – ne feledjük, Németország nyerte a közelmúltban befejeződött világbajnokságot – Würzburg gárdája igazolta le. A Bundesligában ugyanannyi meccset játszott, mint az NB I-ben, szám szerint 17-et, és ezeken átlagban több, mint 26 percet a pályán töltve 7,2 ponttal, 1,8 lepattanóval és közel 1 gólpasszal segítette együttesét.

Vezetőedzőnk, Bors Miklós Griffin szerződtetésével kapcsolatban honlapunknak elmondta, próbált tudakozódni az amerikai kosaras felől, és úgy szakmailag, mind emberileg olyan információkat kapott róla, hogy ezeket összegezve úgy gondolta: érdemes leigazolni. Kiemelte Griffin mindhárom mezőnyposzton bevethető, adott esetben irányíthat is, és mivel az az eredeti elképzelés – hogy két magas légiós hátvéddel játsszon a csapat – borult, ezért volt szükség – elsősorban a védekezés miatt – egy magasabb mezőnyjátékosra. Hozzátette: a mai edzésen kiderül, Griffin milyen állapotban érkezik csapatunkhoz, és ennek függvényében rövid időre akár pályára is léphet már csapatunkban a holnapi ZTE elleni Krasznai Ferenc emlékmérkőzésen.

Szakvezetőnk honlapunknak elmondta: a vezetőség továbbra is keresi a megfelelő középjátékost, de e tekintetben ahogy mondta, elég gyenge jelenleg a “felhozatal”, jelenleg nem nagyon van olyan szabad játékos a piacon, aki érdemi erősítést jelentene, így tovább keresik a megfelelő centert.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotók, slide: sopronkc.hu; Julien Becker

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus