Amerikai légióst igazolt a ZTE

Jeremiah Daniel Paige Svédországból, az Uppsala együttesétől érkezik.

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

Miután klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott az amerikai Quinton Green-nel, menedzsmentünk azonnal megkezdte a tárgyalásokat a lehetséges utódról, méghozzá eredményesen. Svédországból, az Uppsala együttesétől érkezik új játékosunk, a szintén amerikai Jeremiah Daniel Paige személyében. 

A 27 éves, 190 cm magas kosaras az 1-2-es posztokon érzi leginkább otthon magát. Az 1996-ban,  Denverben született játékos a Colorado State Rams csapatában négy szezont töltött el az NCAA-ben, hogy aztán megkezdje európai karrierjét 2019-ben. Játszott az észt, a  koszovói, az ukrán, a bolgár, a svájci élvonalban, a 2023-2024-es szezont pedig már a svéd ligában, az Uppsala csapatában kezdte. Az idei szezonban lejátszott 11 mérkőzésen átlagban 33 percet játszott, 24,3 pontot, 4,5 lepattanót átlagolt  és 3,3 assziszt áll a neve mellett. 

Jeremiah Paige kedden még pályára lépett az Uppsala csapatában bajnoki találkozón, de az volt egyben a búcsúmeccse, hiszen szerződését felbontotta a svéd együttessel. A magyar férfi kosárlabda bajnokság jelenleg magasabbra taksált, mint az északi országé, az amerikai kosaras pedig szeretett volna egy erősebb pontvadászatban bizonyítani. 

- Egyszerűen csak örülök, hogy olyan helyre kerülök, ahol számítanak rám. Szeretném megmutatni képességeimet és tudásomat és hozzájárulni a győzelmekhez. Védekezésben és támadásban is szeretem az agresszív játékot, amivel a társaknak és magamnak is lehetőséget tudok teremteni az eredményes játékhoz. Célom itt is az lesz, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg és minél jobb eredményt érjünk el a bajnokságban – mondta el céljairól.

Jeremiah Paige szerdán érkezik Zalaegerszegre, ahol orvosi vizsgálaton esik át. Klubunk vezetése mindent elkövet azért, hogy a szombati, Alba Fehérvár elleni találkozón új játékosunk pályára léphessen. Az idő rövidsége miatt viszont egyelőre még bizonytalan, hogy a leigazolásához szükséges adminisztrációt sikerül-e időben lezárni. 

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotók, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus