Az MKOSZ szerint a koronavírusra hivatkozva nem halaszthat az Alba

Bodnár Péter főtitkár beszélt a helyzetről.

fotó: hunbasket.hu

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Alba Fehérvár szeretné elhalasztani az első két bajnoki mérkőzését a koronavírusra hivatkozva, ezt azonban az MKOSZ szabályai szerint nem teheti meg - legalábbis senki nem köteles belemenni ebbe a halasztásba.

Bodnár Péter főtitkár az M4 Kosárlabda magazinjában elmondta, hogy a szabályok elég világosak, nyolc játékosnak rendelkezésre kell állni, ez pedig a fehérváriak esetében teljesül - a gond az, hogy október elsejéig karanténban vannak, de a meccs napján konkrétan már nem. Így nem tudtak edzeni már egy ideje, de Bodnár szerint a koronavírusra hivatkozva így nem lehet halasztást kérni, mert a játékosok már éppen nem esnek korlátozás alá - ettől függetlenül persze lehet kérni halasztást, aztán kiderül, hogy mi lesz. A szövetség álláspontja ugyanakkor az, hogy minden meccset minél előbb le kell játszani, ahogy arra lehetőség van, hogy minél gyorsabban haladjon a bajnokság - játszani kell a különböző szerződések miatt és bár nyilván minden klub szeretne teljes fegyverzetben kiállni, hiányosan pedig nem, de ha egy meccset nem lehet bepótolni, mert annyi felgyülemlik, akkor azt a vétlen csapat javára írják.

Ebben az esetben az ellenfélen, a Szolnoki Olajbányászon múlik a dolog - ha ők belemennek a halasztásba, akkor rendben van, ha nem, akkor a szövetség kötelezi az Albát a meccs lejátszására.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus