Bognár Kristóf aláírta új szerződését a Naturtex-SZTE-Szedeákkal

Bognár idén az alapszakaszban 11.8 pontot, 7.5 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt pályán töltött 27.2 perce alatt.

A Naturtex-SZTE-Szedeák facebook közleménye:

Aláírta új szerződését a Naturtex-SZTE-Szedeákkal Bognár Kristóf: a Vipi becenévre hallgató játékos kétéves kontraktust kötött a Szedeákkal.

– Nagyon örülünk, hogy két évre sikerült megállapodnunk meghatározó magyar játékosunkkal. Az U23-as magyar játékosainknak, Polányi Kristófnak, Balogh Szilárdnak és Szatmári Zsombornak kétéves szerződése volt, így ők a következő szezonban is nálunk játszanak, alakul tehát a magyar magunk a 2022-23-as bajnokságra. Sajnáljuk, hogy Keller Iván távozott tőlünk, köszönjük neki mindazt, amit a Szedeákért tett! A következő héten újabb bejelentésekkel készülünk a jövő évi csapatunkat illetően – mondta dr. Kardos Péter, a Szedeák elnöke.

Bognár Kristóf 2021 januárjában érkezett csapatunkhoz, és nagyon hamar csapatunk erőssége lett.

– Köszönöm szépen a lehetőséget és a bizalmat a klubnak, a menedzsementnek és a támogatóknak! Nem gondoltam volna, hogy így alakul majd a sorsom, mikor ideérkeztem, hiszen akkor egy sérülés után jöttem, kevésbé voltam pozitív. Mindig csak meccsről-meccsre, időszakről-időszakról gondolkoztam a célokat illetően. Idén is szerettünk volna minél előrébb végezni, szerettem volna, hogy egy ötmeccses párharcot játszunk a Falco ellen a negyeddöntőben, vagy akár tovább is jussunk. Karrierem során volt már rá példa, hogy kétéves szerződést írjak alá, a mai világban pedig szerintem fontos, hogy egy évnél távolabb is tud gondolkodni az ember – mondta az aláírást követően erőcsatárunk.

Kristóf idén az alapszakaszban 11.8 pontot, 7.5 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt pályán töltött 27.2 perce alatt, tavaly bajnoki bronzérmet, idén pedig a kupában egy ezüstérmet szerzett csapatunkkal.

– Az első félszezonom után a maradásomban benne volt az is, hogy szerettem volna viszonozni azt a bizalmat, amit a klubtól és Szrecsko Szekulovicstól kaptam. Úgy érzem, egyénileg és csapatszinten is tudtam fejlődni az elmúlt időszakban, szerves része voltam a klubtörténelmi sikereknek, elindult egyfajta fejlődés a klubnál, ez mindenképpen plusz volt a maradás mellett. Ezt szeretnénk folytatni a továbbiakban, és azt érzem, itt még van dolgom. Nagyon jó közegben dolgozhatunk, és kialakult egy remek szurkolói bázis is, az ő támogatásuk is sokat jelent, valamint szeretjük a szegedi életet is. Egész szezonban éreztem a bizalmat Simándi Árpád és Kiss Zsolt részéről, végig mögöttem álltak az idény során, ez is fontos volt a döntésemnél.

– Ilyenkor az ember még óvatosabban jelent ki bármit is, de szeretném, ha megmaradna ez a fejlődési folyamat, ami jellemzett bennünket az elmúlt két évben. Szeretném, ha egy erős középcsapat lennénk jövőre is, és minél előrébb helyezve jutnánk be a rájátszásba. Akkora különbségek nincsenek a csapatok között, ha egy erős középmezőnybeli csapatként teljesítünk, akkor benne lehet egy újabb meglepetés is – mondta a jövő évi célokkal kapcsolatban.

 

Fotó, slide: Naturtex-SZTE-Szedeák facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus