Boldogan tért vissza Kecskemétre Hegedűs Gergely

A vezetőséggel kiváló a kapcsolata, a város is a szívéhez nőtt, nem véletlenül került újra a KTE-hez.

A KTE-Duna Aszfalt korábbi csapatkapitányának elsődleges célja, hogy jó embereket neveljen, akikből aztán jó sportolók lehetnek. Úgy gondolja, a legfontosabb az, hogy megtanuljanak a fiatalok küzdeni egy adott célért, minden más csak ezután következik - írja a ktekosar.hu.

Mint ahogyan arról a korábbiakban hírt adtunk, Hegedűs Gergely visszatér Kecskemétre. Immáron nem játékosként fogja látványos zsákolásaival megörvendeztetni a Messzi István Sportcsarnok publikumát, hanem edzői feladatokat lát el a KTE-Duna Aszfalt U20-as csapatánál és a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A KTE-Duna Aszfalt korábbi csapatkapitánya kiváló példa lehet a fiatalok számára – küzdeni tudásával és alázatos játékával méltán vívta ki a szurkolók szeretetét, s vált sokak kedvencévé.

-Korábban már dolgoztam gyerekekkel, méghozzá három évet – mondta Hegedűs Gergely. – Amikor Kecskeméten voltam, az aktív játék mellett edzősködtem is. Ismerem a srácokat és képben vagyok az itteni dolgokkal. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát.

-Milyen emlékei vannak a klubról és a városról?

-Talán elég, ha annyit mondok, nem véletlenül tértem vissza. Nagyon szeretem a klubot, korábban hat évet húztam le Kecskeméten. A vezetőséggel kiváló kapcsolatot ápolok és a város is a szívemhez nőtt, második otthonomként tekintek rá.

-Hogyan adódott az új lehetőség?

-A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetőségével jó a viszonyom, Ivkovics Sztojannak pedig a játékosa voltam. Mindig kapcsolatban voltunk, s amikor távoztam Kecskemétről, abban maradtunk, hogy visszavárnak. A visszatérésem mindig ott lógott a levegőben, a kérdés csak az volt, mikor ér véget az aktív pályafutásom.

-Edzőként milyen szempontok szerint szeretne dolgozni?

 -Nézze, az első és legfontosabb dolog az, hogy jó embereket neveljünk, akikből aztán jó sportolók lehetnek. Úgysem lesz mindenkiből profi kosárlabdázó, s talán nem is ez az elsődleges szempont. Sokkal inkább az lebeg a szemünk előtt, hogy a gyerekek megtanuljanak közösségben dolgozni, egymásért küzdeni és egy olyan célért hajtani, amit el akarnak érni. Ezek a legfontosabb dolgok, minden más csak ezután következik.

-A kecskeméti visszatérésével az is eldőlt, hogy egy nagyon szép sportolói karrier ér véget. Hogyan tekint vissza a pályafutására?

-Rengeteg emlékezetes pillanatban volt részem a pályafutásom során, nehéz lenne mindet egy csokorba összeszedni. A legnagyobb sikernek azt tekintem, amikor Kecskeméten bajnoki- és kupaezüstöt nyertünk, én pedig csapatkapitány voltam, ez volt a karrierem csúcsa.

-Mivel tölti a szabadságát?

-Én aktívan pihenő típus vagyok, s annak ellenére, hogy már nem kosárlabdázok profi szinten, nem tudom abbahagyni az edzést. Nyaralás közben is tréningezek, úszok és edzői anyagokat tanulmányozok. A munkát augusztus elején kezdjük el, de voltak olyanok, akiknek már tartottam edzést.

fotó: ktekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus