Brazil erőcsatárt igazolt a Sopron

Tulio Da Silva érkezik.

A Sopron KC közleménye:

Kubunk megtalálta a belső, palánk alatti magas szekcióba az első idegenlégióst, egy elsősorban a négyes poszton bevethető játékost a 27 éves, 203 centi magas, brazil Tulio Da Silva személyében.

Legújabb játékosunk U18-as brazil válogatott játékosként felnőtt korában előbb az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szerepelt előbb a South Florida, majd a Missouri State egyetem csapatában, utána pedig hazája bajnokságában kosárlabdázott. Legjobb egyetemi évében, az első Missouri szezonjában meccsenként több, mint 32 percet a pályán töltve  több mint 14 pontot és közel 7,5 lepattanót átlagolt, egyetemi évei alatt több egyéni elismerésben is részesült, konferenciájában többször kiérdemelte a hét játékosa címet.

Az egyetemet befejezve előbb a Caxias Du Sol Basquetetriches együttesében, utána pedig – két itthon a labdarúgásból jól ismert együttesben – a Flamengo, majd pedig a Sao Paulo FC gárdájában játszott.

A tavalyi szezonban a bajnokságban meccsenként 26 percet játszva közel 12 pontos és több, mint 6,5 lepattanós átlaggal segítette csapatát. Az Interkontinentális Kupában csapata mindkét meccsét gyakorlatilag végigjátszva, 16 pontot  és 13,5 lepattanót átlagolt.

Vezetőedzőnk, Bors Miklós úgy vélekedett a brazil fiúról, hogy szerződtetésével egy atletikus, a posztjához képest mozgékony, távolról is veszélyes játékossal erősödött csapatunk. Mi pedig reméljük, jó lesz Tulio – ha túl jó az sem baj…

Egy kis összeállítás a legutóbbi szezonjából: ITT>>>

 

Fotó, slide: sakc.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus