Csütörtökig eldől, lesz-e honosítottja az olaszoknak

Jeff Brooksnak még nincs meg az olasz útlevele, de csütörtök éjfélig van még ideje az olasz szövetségnek beregisztrálni az amerikait.

A La Gazzetta dello Sport jelentette, hogy a magyar válogatott szeptember 17-ei vb-selejtezős ellenfele, Olaszország, illetve annak szövetsége engedélyt kapott a FIBA-tól arra, hogy csütörtök 23:59-ig regisztrálja be Jeff Brookst a most következő világbajnoki selejtező ablakra - elvileg a határidő ma lenne, de három nap haladékot kaptak a taljának.

Brooks három évet töltött el Olaszországon kívül (az Avtorod Szaratovnál egyet, az Unicaja Malagánál kettőt), majd a Dinamo Sassarival 2015-ben bajnoki címet és kupát is nyerő, a Malagával 2017-ben EuroCup-győztes, mindkét csatárposzton bevethető játékos júniusban visszatért az olasz élvonalba, az Olimpia Milano szerződtette.

Brooks olasz útlevelét még nem tudták elintézni, de folyamatban van az ügyintézés - ezért fordultak az olaszok a nemzetközi szövetséghez a haladék reményében, amelyet meg is kaptak.

Nagy szüksége lenne Meo Sacchetti szövetségi kapitánynak Brooks szolgálataira, miután Danilo Gallinari és Marco Belinelli bejelentették, hogy az NBA miatt nem tudnak csatlakozni a kerethez, Amedeo Della Valle játéka pedig sérülés miatt kérdéses.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus