Dán válogatott irányító a Kaposvár csapatánál

Sebastian Aris az évad végén a bajnokság legjobb dán játékosa volt és a kupadöntő MVP-címét is megkapta.

A Kometa Kaposvári Kosárlabda Klub közleménye:

A dán válogatott irányítója, a huszonhat éves, 188 centiméter magas Sebastian Aris lesz a következő szezonban a csapatunk karmestere.

Sebastian Aris, aki az idén december lesz huszonhét esztendős, a dániai Viborgban született, s tagja a nemzeti együttesnek. A 188 centiméter magas irányító pályafutását hazájában, a Bakkers Bearsnél kezdte, ahol 2014-ben, tehát még egészen fiatalon, bajnoki címet is nyert. Egy esztendőnyi svédországi kitérő után visszatért Dániába a Svendborg csapatához, s az együttessel 2021-ben bronz-, majd 2022-ben ezüstérmet szerzett.

A mögöttünk hagyott idényben 31 bajnokin 18 pontot, 4,5 lepattanót és 6,1 gólpasszt átlagolt, miközben a triplavonal mögül 46 százalékkal, míg büntetőből 91 százalékkal célzott. Arist az évad végén a bajnokság legjobb dán játékosnak választották meg, míg miután csapatával kupagyőzelmet szerzett, a kupadöntő MVP-címét is megkapta a döntőben szerzett 26 pontját követően.

Sebastian Aris már a második légiós, aki aláírt a kétszeres bajnok és egyszeres Magyar Kupa-győztes Kometa Kaposvári KK csapatához. Miután a horvát válogatott Tomislav Gabric is elkötelezte magát hozzánk. A huszonhat éves bedobó az elmúlt évadot a francia az Elan Chalon együttesénél töltötte, ahol 34 bajnokin átlagban 17 perc alatt 8,1 pontot átlagolt, a hárompontos vonal mögül pedig 40 százalékos pontossággal célzott.

Sebastian Aris a a 4-es számú mezt választotta a 2022/2023-as szezonra.

A Koemta Kaposvári KK jelenlegi játékoskerete: Krnjajszki Borisz, Hendlein Roland, Bogdán Benedek, Csorvási Milán, Puska Bence, Paár Márk, Tomislav Gabric (horvát), Sebastian Aris (dán). Vezetőedző: Ivan Rudez. Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

 

Fotó, slide: delfinek.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus