Devin Thomas az Alba új centere

A székesfehérvári alakulat újabb légióst igazolt, ezúttal a palánk alá: Devin Thomas érkezik az Alba Fehérvár együtteséhez.

Az albakosar.hu számolt be az igazolásról:

Pénteken csapatunk Szegeden aratott fontos győzelmet, 78-68-ra nyertünk az Alföldön, klubunk vezetői pedig megállapodtak egy tengerentúli centerrel. A 24 esztendős Devin Thomas aláírta szerződését, rövidesen munkába is áll Fehérváron. Az 5-ös és 4-es poszton is bevethető, 206 centiméter magas, 111 kg súlyú kosaras Pennsyilvania állam Harrisburg városában született, középiskolai tanulmányai során a Central Dauphin együttesében pattogtatott, egyetemi évei során a a Wake Forest gárdáját erősítette, 2012-től 2016-ig.

Az NBA Summer League során a Minnesota Timberwolves-hoz csatlakozott, aztán Törökországba szerződött, a TED Ankaránál töltött egy szezont, 11,4 pontot átlagolt és 7,7 lepattanót szerzett a török élvonalban. Másfél éve a Bilbao Basket csapatához írt alá, a spanyol bajnokságban átlagban 8,6 pont és 4,9 lepattanó került a neve mellé. Az elmúlt szezonban izraeli és a görög csapatot is erősített. Az Eilat együttesében két hónapot töltött, majd Görögországba igazolt, a Lavrio BC játékosa lett, a hellénektől érkezik Fehérvárra.

- Erős, jó fizikumú játékos, aki komoly munkát végez a palánk alatt. Nagy harcos, erre szükségünk is lesz az elkövetkező összecsapásokon a hazai bajnokságban és a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjében. Kéthetes próbaszerződést kötöttünk, február 23-án és 24-én vívunk két edzőmeccset a horvát élcsapattal, a Cedevita Zagrebbel idegenben, addig kell döntenünk Thomas végleges leigazolásáról. Bízunk abban, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeket, megállapodunk vele a szezon végéig – közölte ügyvezető igazgatónk, Simon Balázs.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus